RECEPT BRALKE: Gobov golaž

Ste že nabrali kaj gob? Iz njih lahko pripravite okusen golaž. V prispevku najdete recept zanj.
Gobov golaž (foto: osebni arhiv bralke)
Gobov golaž (foto: osebni arhiv bralke)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bralka portala MojaLeta.si nam je poslala fotografijo in recept za pripravo okusnega golaža iz gob.

Zanj potrebujete mešane gobe: lisičke in jurčke, tudi turke, lahko pa ga pripravite samo iz lisičk, če ste jih nabrali dovolj.

Gobe najprej očistite in blanširate, nato pa vzamete enako količino čebule kot imate blanširanih gob ali lisičk.

Čebulo drobno sesekljate in prepražite na olju, malce solite, da se hitreje razpusti. Nato nanjo stresete na drobno sesekljane lisičke in gobe, malce popražite, dodate strt česen, ščepec majarona, popra, dodate še žličko ali dve mlete paprike in zalijete z decilitrom vode.

Malce pokuhate na zmerni temperaturi, nato pa dodate še paradižnikovo mezgo.

Če želite, lahko dodate tudi že pripravljeno začimbo za golaž. Bralka pravi, da vedno doda pol vrečke pripravljene mešanice za golaž. Tako je jed bolj polnega okusa.

Če imate radi pekoč golaž, lahko dodate še pekočo mleto papriko ali drobno sesekljan čili.

Golaž počasi kuhajte še 20 minut, pazite, da se ne prismodi. Ko je kuhan, čez potresite še drobno sesekljan peteršilj. Ko je golaž že na krožniku, mu lahko dodate tudi žlico kisle smetane ali pa žlico naribanega parmezana.

Golaž lahko jeste s kruhom, ali pa ga postrežete skupaj s krompirjem v oblicah, testeninami, poleg se prilega tudi kuhan riž.

Imate tudi vi domač in preizkušen recept, ki bi ga želeli deliti z nami? Pošljite ga skupaj s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.