RECEPT BRALKE: Gobov golaž

Ste že nabrali kaj gob? Iz njih lahko pripravite okusen golaž. V prispevku najdete recept zanj.
Gobov golaž (foto: osebni arhiv bralke)
Gobov golaž (foto: osebni arhiv bralke)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Bralka portala MojaLeta.si nam je poslala fotografijo in recept za pripravo okusnega golaža iz gob.

Zanj potrebujete mešane gobe: lisičke in jurčke, tudi turke, lahko pa ga pripravite samo iz lisičk, če ste jih nabrali dovolj.

Gobe najprej očistite in blanširate, nato pa vzamete enako količino čebule kot imate blanširanih gob ali lisičk.

Čebulo drobno sesekljate in prepražite na olju, malce solite, da se hitreje razpusti. Nato nanjo stresete na drobno sesekljane lisičke in gobe, malce popražite, dodate strt česen, ščepec majarona, popra, dodate še žličko ali dve mlete paprike in zalijete z decilitrom vode.

Malce pokuhate na zmerni temperaturi, nato pa dodate še paradižnikovo mezgo.

Če želite, lahko dodate tudi že pripravljeno začimbo za golaž. Bralka pravi, da vedno doda pol vrečke pripravljene mešanice za golaž. Tako je jed bolj polnega okusa.

Če imate radi pekoč golaž, lahko dodate še pekočo mleto papriko ali drobno sesekljan čili.

Golaž počasi kuhajte še 20 minut, pazite, da se ne prismodi. Ko je kuhan, čez potresite še drobno sesekljan peteršilj. Ko je golaž že na krožniku, mu lahko dodate tudi žlico kisle smetane ali pa žlico naribanega parmezana.

Golaž lahko jeste s kruhom, ali pa ga postrežete skupaj s krompirjem v oblicah, testeninami, poleg se prilega tudi kuhan riž.

Imate tudi vi domač in preizkušen recept, ki bi ga želeli deliti z nami? Pošljite ga skupaj s fotografijami na naš elektronski naslov urednistvo@mojaleta.si in objavili ga bomo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.