Ta pripravek vam bo v veliko pomoč, če bi radi znižali raven sladkorja in nevarnega holesterola, če želite očistiti in okrepiti jetra, si izboljšati imunsko odpornost, urediti prebavo in shujšati nekaj odvečnih kilogramov. z njim pa boste spet polni energije in dobrega počutja.
Domači in kvalitetni jabolčni kis je po svojih zdravilnih lastnostih znan že stoletja. Prinaša pravo bogastvo za naše zdravje, krepi naše telo, zavira staranje.
Zakaj je dobro uživati jabolčni kis?
Vsebuje veliko kalija, ta krepi srčno mišico, uravnava krvni tlak, deluje tudi blago diuretično, kar pomeni, da pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa.
Vsebuje pektin (to so vlaknine, topne v vodi), ki pomaga pri izločanju nezdravega holesterola iz telesa.
Vlaknine, ki jih najdemo v jabolčnemu kisu, pa pomagajo tudi pri uravnavanju sladkorja v krvi.
Ker jabolčni kis pospešuje metabolizem, s tem pripomore tudi, da se iz telesa hitreje izločajo strupeni toksini.
Magnezij in kalcij, ki ju kis vsebuje, krepita kosti in uspešno preprečujeta razvoj osteoporoze.
Železo skrbi za kri, preprečuje razvoj anemije, encimi, ki jih vsebuje jabolčni kis pa izboljšujejo prebavo.
Prav tako pa jabolčni kis vsebuje tudi snovi, ki pospešujejo množenje zdravih bakterij v črevesju in uničujejo škodljive mikroorganizme.
Elementi v sledeh krepijo imunski sistem in preprečujejo kronično utrujenost.
Vse te koristne lastnosti jabolčnega kisa so vas zagotovo prepričale, da ga je vredno uživati. Če si ga boste pripravljali pravilno, lahko torej bistveno izboljšate svoje zdravje.
Pripravite si probiotični napitek, s katerim boste dosegli vse, kar smo našteli zgoraj. Priprava je enostavna, rezultati pa so več kot odlični.
Potrebovali boste štiri rezine ingverja, tri kozarce vode, dve jušni žlici jabolčnega kisa, sok polovice limone, med ali javorjev sirup po želji.
Dajte ingver v lonček, nalijte čez kozarec vode in segrejte do vrenja. Nato odstavite, ohladite in precedite v vrč. Dodajte preostala dva kozarca vode, jabolčni kis, sok limone in med ali javorjev sirup. Dobro premešajte in postavite v hladilnik. Če ne marate prehladnih pijač, pa lahko hranite tudi na kuhinjskemu pultu.
Takšno zdravilno mešanico pijte preko celega dne. Naslednjega jutra pa si pripravite nov napitek. Vztrajate lahko več tednov, ko se težave uredijo, lahko napitek pripravljate vsak drugi dan ali pa dvakrat tedensko.