Recepti iz Jožičine kuhinje: Princeske s pudingovo masleno kremo

Drage princeske, a boste kaj naredile za svoje prince? Jožica ima recept! Pazljivo ga preberite in hitro na delo.
Princeske. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Princeske. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za testo:
(pri odmerjanju morate biti natančni)
2,5 dcl vode
12,5 dkg masla (1/2 paketa)
ščep soli
+15 dkg ostre moke
4 cela jajca

Priprava testa:
1. Vodo, sol in maslo pristavite na štedilnik ter zavrite.
2. Odstavite in takoj med neprestanim mešanjem vsipajte moko (jaz kar zmiksam z električnim mikserjem, lahko pa tudi ročno s kuhalnico).
3. Pristavite nazaj na srednjo temperaturo, mešajte naprej še kakšno minuto do dve. Dobiti morate gladko kepo testa, ki se loči od posode.
4. Odstavite in ohladite na mlačno.
5. V mlačno testo dodajajte jajca eno po eno in miksajte (to pomeni, da morate vsako jajce dobro povezati s testom, preden dodate naslednje jajce). Dobili boste gosto, gladko, svetlikajočo maso za brizganje.
6. Dobljeno maso nadevajte v slaščičarsko vrečko z zvezdastim nastavkom in nabrizgajte kupčke (brizgajte v obliki kroga na namaščen pekač (lahko tudi na peki papir, ni pa potrebe). Pazite na razdaljo, ker bo testo naraslo med peko!
7. Pecite v klasični predhodno ogreti pečici na 200 stopinj, dobrih 25 minut (pečice med peko nikar ne odpirajte, ker se pri peki ustvarja para, ki da princeskam volumen, da lepo narastejo, če para uide, se bodo kupčki razlezli ali bodo princeske upadle).
8. Pečene princeske pustite na pekaču in jih ohladite, šele nato jih boste prerezali tako, da jim boste odstranili kapico (na sredini bodo velike luknje, testo pa se vam bo zdelo kot, da ni pečeno, a tako je prav, tako mora biti.

Med peko pripravite kremo

Sestavine za kremo:
2 vanili pudinga (prašek)
10 dkg sladkorja
2 vanili sladkorja
3 rumenjake
7 dcl mleka (2 dcl +5 dcl)
+ 20 dkg masla (sobne temperature)
1/2 l smetane za stepanje
2 kremfiksa (trdilec)
+ 1/2 čajne žličke ruma

Izdelava:
Sladkor in rumenjake zmiksati v penasto maso.
V jajčno zmes dodati 2 dcl hladnega mleka in premešati z žlico.
Dodati vanilijev prašek za puding in premešati z mikserjem, da ni grudic. Posebej zavreti preostalega 1/2 l mleka z vanilijevim sladkorjem in med neprestanim mešanjem priliti pripravljeno maso od pudinga in rumenjakov. Temperaturo zmanjšati in mešati, dokler ne dobite fine goste in gladke mase (to je 4 minute). Tako skuhana masa gre na hlajenje (biti mora fino ohlajena)!! Maslo stepite v penasto in mu po žlicah dodajajte kuhano kremo ter miksajte, da dobite gladko, dovolj gosto in svileno kremo, s katero boste napolnili princeske. Sladko smetano stepite v čvrsto,ko je stepena na polovico, ji dodajte kremfiks, ko je dovolj stepena ji dodajte rum in le še prav malo premešajte. Prerezane princeske napolnite (nabrizgajte) najprej z rumeno kremo, na vrh nabrizgajte stepeno smetano in pokrijte s princeskinim pokrovčkom. Posujte s sladkorno moko.

NASVET: če želite, lahko pri pripravi paljenega testa dodate 2 čajni žlički sladkorja. Če pa želite delati slano varianto, le to opustite.
V kremo lahko po želji naribate limonino lupinico (prav tako le pri sladki varianti).

Pri slani varianti lahko polnite princeske s francosko solato, ali tuninim namazom, sirnim - skutinim.... namazom.

Iz Jožičine kuhinje vam želim le še uspešno sladko ustvarjanje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.





 

 
 

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti jedi Recepti
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.