Zelo pomembno je, kaj in kako jemo. Pomembno je, da ima naše telo dovolj vitaminov in mineralov ter ostalih hranljivih snovi, ki jih potrebuje za normalno delovanje, za dobro zdravje in počutje. Ko se staramo, se spreminja tudi potreba po določenih vitaminih in mineralih. Strokovnjaki opozarjajo, da je še posebej od 50. leta starosti dalje zelo pomembno, da v telo vnašamo dovolj magnezija. Če tega ni, se naše telo hitreje stara in hitreje se pojavijo tudi mnoge bolezni.
Če nam primanjkuje magnezija, se poveča možnost za možgansko in srčno kap, opozarjajo strokovnjaki. Študije so pokazale, da je pogosto prav pomanjkanje magnezija lahko krivo, da zbolimo. Pomanjkanje namreč povzroča slabljenje imunskega sistema in mnoge bolezni se tako razvijejo hitreje.
Kaj moramo vedeti o prehrani po 50. letu starosti?
Pomemben je torej magnezij. Tega lahko dobimo s pravilno in zdravo prehrano, jemljemo pa ga lahko tudi v obliki prehranskega dopolnila.
Pomembno je, da z jedilnika črtamo živila, ki škodujejo zdravju in celo odpravljajo magnezij iz našega telesa. To je alkohol, sladkor, predelani mesni izdelki, izdelki, ki vsebujejo veliko konzervansov in ostalih nezdravih dodatkov, bela moka in podobno.
Kaj je priporočljivo jesti?
Na krožniku naj bo čim večkrat zelena zelenjava, polnovredne žitarice, sadje, pusto meso, ribe, stročnice, oreščki in semena.
PREBERITE TUDI: Recepti babic in dedkov: nad bolečino s pripravkom iz rožmarina, lovorja in olivnega olja