Tabu tema: Starejše ženske imajo mlajše ljubimce

Moji odnosi > Partnerstvo | piše: Vesna Cetinski | 1.7.2022
Znana slovenska avtorica je nekje zapisala, da imajo starejše ženske in mlajši moški skupno to, da oboji mislijo le na seks. Pa res?
Iščejo starejše ženske mlajše ljubimce? (foto: pexels.com)
Iščejo starejše ženske mlajše ljubimce? (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

O tej temi se na glas ne govori kaj dosti, več se šušlja. Mlajši ljubimec, to je to. Zagnan, na razpolago, motiviran in še kaj. Na drugi strani pa ženske v srednjih letih, izkušene, vešče teh aktivnosti, ne komplicirajo dosti, so takoj za stvar, hvaležne in še kaj bi se našlo. Skratka, idelana kombinacija za seks. Mlajši moški v tem smislu pomeni moški, ki je vsaj 10 let in več mlajši od ženske. Če ste torej stare 50 in več let, torej nekdo, ki ima manj kot 40 let. In tako dalje, če ste 58, nekdo ki še nima 45 let. Če ste stari 72 torej nekdo, ki še nima 60 let. Moški, ki je od vas mlajši le nekaj let je praktično vaša generacija, saj se v glavnem moški starajo hitreje kot ženske, hitreje jih prično zapuščati funkcije, ki so potrebne za seks. Tako je pač naredila narava.

V zadnjih letih se mi ponuja veliko mlajših moških, prej jih ni bilo v moji okolici. Nekateri so poročeni in bi radi le neobvezen, dober seks, za kar naj bi bila starejša ženska idealna. Ne bo govorila okrog, ne bo težila, spoštovala bo njegovo družino, hvaležna bo, skromna. Običajno je tudi materialno preskrbljena, ima svoje stanovanje. Želi pravzaprav le dober seks. Za poročenega moškega, ki si želi le razvedrilo, torej idealna ljubica.

Enako mislijo samski mlajši moški. Ti bi si želeli pridobiti več izkušenj in imeti veliko seksa brez obveznosti ter si glavo polnijo s fantazijami o seksu s starejšo žensko. Te predstave dodatno podžiga pornografija. Vse to se sliši zelo obetavno in smo si, potem takem, starejše ženske in mlajši moški res idealni seksualni pari!

Nekaj pa smo pri vsem tem spregledali. Čustva namreč. Za dober seks ženska v srednjih letih in kasneje potrebuje predvsem čustva. To je keč narave. Telo ji bo namreč prazen seks sabotiralo. Potem govorijo o suhi nožnici, nezmožnosti doseganja orgazma in še čem. To doživljajo tudi poročene ženske, ni razlike. Zrela ženska namreč za dober seks brez prej omenjenih težav, potrebuje z moškim čustveno povezanost. Če je v mlajših letih lahko seksala le zaradi fizične potrebe, z leti stvari postanejo bolj kompleksne. Z moškim se mora povezati na čustveni ravni, če želi, da ji bo seks nudil pravo zadovoljstvo, in da ji bo telo pri tem sledilo. To pa se zgodil le v primeru, če ji moški uspe v glavi nekaj premakniti, jo vzdramiti, jo aktivirati. Šele potem ji bo telo od vratu navzdol z veseljem sledilo. Seksualna energija potuje takole: najprej se nam v glavi prižgejo lučke: nekdo nas zanima, rade se z njim pogovarjamo, všeč nam je, dvori nam, nas upošteva, vznemirja, itd. Potem ta energija potuje zavdzol do srca, kjer prebudi srce, čustva, nato potuje še nižje do medeničnega dna. Tam se šele sedaj prične dogajati. In se tudi dogaja, vendar brez nezaželjenih pojavov, na katere svarijo v vseh člankih, ki opisujejo seks v zrelih letih. Nato pa se energija zopet povzpne do srca. Moškega vzljubimo. Za tem sloni novejša znanost in ne le modrost starih ljudstev.

Pred časom mi je starejša prijateljica, ki se približuje 70. letu starosti, na vprašanje kakšen je seks pri njenih letih odgovorila, da čisto uredu, le, da se sedaj mora pričeti že zjutraj, da jo mora mož, ki je njenih let, pravzaprav osvajati že veliko prej, preden se objameta v postelji. Šele ko občuti, da je ljubljena, zaželjena, spoštovana in upoštevana, takrat šele se v postelji s svojim možem popolnoma sprosti in zares uživa. In potem tak seks nudi obema veliko zadovoljstva, tako fizičnega, kot čustvenega. Zveni znano, ali ne? Enako mi je pred kratkim potrdila kolegica istih let, torej 70 plus, ki pa ima precej mlajšega ljubimca.

Kako je torej s temi mladimi ljubimci?
Nič drugače ni kot z ostalimi moškimi. Mlajši moški so ravno tako lahko nevešči dobrega seksa, kot so lahko starejši. Ni razlike. Moški so moški. Lahko gledajo na žensko telo le kot na predmet, na sredstvo in se osredotočajo le na en organ, enako kot se pri sebi osredotočijo le na enega in jim je cilj le eno, fizična potešitev. Mlajši moški imajo veliko volje, energijo, sposobnosti, vendar, če z njim nismo čustveno povezani je seks ravno tako prazen, kot vsak drug. Ni razlike, čeprav je precej mlajši od nas. Leta gor ali dol. Lahko vse to sicer obidete in mu nudite le servis, on pa vam. Kakšne notranje občutke pa boste imele po tem seksu, pa veste same. Jaz bi te dogodke najraje izbrisala iz spomina, če bi se dalo, kot iz računalnika, delete. Pa se žal ne da.

Kaj je torej narobe s trditvijo, da imajo starejše ženske in mlajši moški skupno to, da oboji želijo le seks? Če smo celovite, če so naša čustva usklajena z našim telesom in če na svoje telo gledamo kot na svetinjo, saj to v resnici je, potem je ta trditev netočna, zelo pavšalna in za mene celo žaljiva.

Še več o avtorici prispevka boste našli tukaj in tukaj.  

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

HPV povzroča tudi raka anusa. Sranje!

Še vedno premalo vemo o samih HPV virusih in njihovem p...

Revmatoidni artritis: kako se znebiti prvih znakov?

Revmatoidni artritis je avtoimuna bolezen brez pojasnje...

Kaj pomeni biti upokojen?

Zakaj je upokojitev ena najbolj travmatičnih izkušenj z...

Kinodvor za gluhe in naglušne

V Kinodvoru bodo v letošnjem letu izvedli deset filmski...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

Metka Klevišar: PREMAJHNA TABLETA

"Pritoževala pa se je zato, ker je bila nova tableta pr...

Pozor! Prepoznajte zavajajoče oglase: kako spletni goljufi od vas dobijo denar?

Ko brskamo po spletu, se pogosto srečujemo z različnimi...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

IDEJE ZA POMLADNO USTVARJANJE: Ustvarjalne minutke z vnuki

Ku-ku, ku-ku, pomlad je že tu. Narava se prebuja in nek...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Metka Klevišar: ŽAL POGOSTO SPREGOVORIMO PREPOZNO

Na to me je včeraj spomnila bralka v komentarju, ki se,...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.