To živilo je krivec za vaše maščobne obloge!

Moje zdravje > Alternativa | piše: M.L. | 5.10.2025
Zelo preprosto se lahko rešite odvečnih maščob okrog trebuha, si zgladite kožo in uživate v lepi postavi ter obrazu brez gubic. Ne verjamete? Preberite!
	Črtajte pšenico iz svoje prehrane. (foto: Freepik.com)
Črtajte pšenico iz svoje prehrane. (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Če bi vprašali starejše ženske, kaj bi rade na sebi spremenile, jih bi polovica odgovorilo, da bi rade imele bolj raven trebuh, druga polovica pa, da bi imele manj gubic po obrazu. Oboje pa lahko dosežete že s samo eno spremembo na vašem jedilniku, meni dr. William Davis. Kot pravi, iz svoje prehrane črtajte pšenico in naredili boste vse!

Pšenica se namreč v telesu spremeni iz zdravega živila v zelo nezdravega – v sladkor in maščobo in vse to se nalaga na trebuhu.

Da bi naredili preizkus, za dva tedna prenehajte jesti pšenico in videli boste opazne razlike. Vaš trebuh bo bolj raven, koža bolj gladka in napeta.
 
Preberite tudi: Neverjetno močan: 2 živili odpravita željo po sladkem in pospešita hujšanje

Skrbno si sestavite jedilnik, pšenico in izdelke iz nje lahko nadomestite z zelenjavo. Dovoljena je vsa zelenjava, razen krompirja in koruze, jejte oreščke in semena, uživajte oljčno olje, pusto meso in ribe ter jajca.

Dr. Davis svetuje še, da jeste majhne obroke večkrat na dan in se izogibate hrani, ki vsebuje gluten, črtajte nezdrava olja, izogibajte se sladkorju in izdelkov, ki ga vsebujejo, slanih prigrizkov, sladoleda, omak, prelivov, kompotov, ne jejte kečapa, ajvarja, energijskih in gaziranih pijač.

V samo dveh tednih zdravega prehranjevanja boste opazili vidne spremembe, zagotavlja dr. Davis.
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Kako shraniti posamezno sadje in zelenjavo, da bodo zdržali čim dlje?

Sadje in zelenjava najlepše dišita takrat, ko ju prines...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Zeleni čaj in hujšanje: kaj res deluje in kaj so miti?

Zeleni čaj že dolgo velja za napitek, ki bi lahko pomag...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.