Velikonočni recept: Čokoladni zajci z arašidovim nadevom

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 2.4.2021
Preberite recept in presenetite svoje domače s čokoladnimi zajci z arašidovim nadevom.
Čokoladni zajci z arašidovim nadevom (foto: Fala)
Čokoladni zajci z arašidovim nadevom (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

720 g moke

400 g mleka

150 g masla

60 g sladkorja

50 g kisle smetane

4 žlice kakava v prahu

3 rumenjake

2 mali žlički soli

 

Nadev:

500 g očiščenih jabolk

500 g mletih arašidov

200 g brusnic

100 g sladkorja

3 žlice medu

3 beljaki

2 žlici ruma

2 žlici drobtin

Sok in lupinica limone

Cimet

Klinčki

jajce za premaz

 

 

V posodo odmerimo sol, moko, primešamo kislo testo Fala, dodamo kvas Fala in ostale sestavine brez masla in zamešamo testo. Med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Najprej mešamo na nizki hitrosti, na koncu na visoki hitrosti, da postane testo gladko. Zatem ga pokrijemo s kuhinjsko folijo in damo na toplo vzhajati.

Med vzhajanjem pripravimo nadev. Očiščena jabolka dušimo s cimetom in klinčki, da se zmehčajo in izpari odvečna tekočina. Primešamo jim sladkor, mlete arašide in vse ostale sestavine, da dobimo gladek, mazav nadev. Pustimo, da se ohladi.

Vzhajano testo pregnetemo, razdelimo na pol (iz vsakega dela naredimo štiri večje ali šest do osem manjših zajcev).

Prvi del razvaljamo na dolg in ozek pravokotnik, tega pa po dolžini prerežemo na pol (cca 15 x 50 cm). Oba dela premažemo z nadevom, posujemo brusnice in vsakega zvijemo v tanek zavitek. Vsak zvitek položimo v obliki narobe obrnjene črke U na pekač, na gornji del postavimo obarvan pirh ali z oljem premazano jajčno lupino (po peki lupino odstranimo in zamenjamo s pravim pirhom). Zatem oba konca zvitka med sabo prepletemo, tako da na koncu pustimo del neprepleten, ki ga oblikujemo v konico kot bi naredili zajčja ušesa.

Enako oblikujemo drugi zavitek v zajca in zatem tudi vse preostalo testo v zajce, jih zložimo na pekač/e, jih pokrijemo in pustimo vzhajati. Vzhajane zajce premažemo z jajcem, lahko jih posujemo z mandljevimi lističi in jih prestavimo v vročo pečico. Pečemo jih pri 200 °C približno pol ure.

 

VELIKA NAGRADNA IGRA - Osvojite kuhinjski robot BOSCH MUM!

KLIKNITE TUKAJ IN SODELUJTE

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Portorož in Piran sta si nadela novo praznično preobleko

Turistično združenje Portorož je to soboto ob 16.30 v P...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.