ZNATI BITI SAM IN NE OSAMLJEN?

Moj čas > Moje minutke | piše: Metka Klevišar | 18.10.2023
Vedno bolj sem prepričana, da je za človeka zelo pomembno, da zna biti sam, kar še zdaleč ne pomeni, da je zato tudi osamljen.
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če hočeš dobro sobivati z nekom, je nujno potrebno, da znaš biti tudi sam. Sočloveka ne potrebuješ, da z njim napolniš dan, da ti ni dolgčas, ampak da z njim ustvariš odnos, ki je potem za oba dragocen in ustvarjalen.

Ko je človek sam, lahko o marsičem razmisli, marsikaj razjasni in je povezan tudi z vsemi, ki jih pozna, ki mu v življenju nekaj pomenijo. Vsi ti ljudje so njegovo bogastvo in je tudi prav, da se tega zaveda.

Čim starejša sem, toliko bolj se tega zavedam. Mnogi moji prijatelji in znanci, ki so mi v življenju veliko pomenili, so sedaj že pokojni, pa so zame na nek način še vedno tukaj. Veliko so mi dali, ob njih sem bila tudi veliko sama, pa nikoli osamljena.

Zdravnica, publicistka, predavateljica in prevajalka Metka Klevišar kljub upokojitvi še dandanes ostaja aktivna, pomaga ljudem, se z njimi pogovarja in odgovarja na najtežja življenjska vprašanja. Pravi, da bi se o smrti morali bolj pogosto pogovarjati.

Vsak dan pa svoje prijatelje na družabnih omrežjih razveseljuje z življenjskimi mislimi, ki spodbudijo k razmišljanju o vsakdanu. Zgornjo smo za vas izbrali za današnji dan.

PREBERITE TUDI: Metka Klevišar: GOVORI SE...

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Metka Klevišar
Morda te zanima tudi:

Zaščitite se pred zlorabo! Naučite se varno uporabljati pameten telefon

Pametni telefoni so že skoraj postali neločljiv podaljš...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Kako premagati notranji nemir in najti izpolnjenost v zrelih letih

Ste se kdaj znašli v obdobju, ko ste dosegli večino svo...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

6 navad, ki povečujejo tveganje za demenco in Alzheimerjevo bolezen

Strokovnjaki opozarjajo pred navadami, ki uničujejo naš...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Imate težave z očmi in slabo vidite? Masirajte te 4 zdravilne točke

Masaža teh točk na obrazu naj bi spodbudila samozdravlj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.