Začinita vajin odnos

Moji odnosi > Partnerstvo | piše: M. L. | 17.9.2023
Ne glede na to, ali ste s partnerjem skupaj že 30 let ali pa ste šele na začetku nove romantične veze, v ljubezni obstajajo določena pravila, ki se jih morate držati in katera preprečijo najhujše – da partnerja enostavno ne morete več gledati.
	Še znate zaneniti iskrico? (foto: Freepik.com)
Še znate zaneniti iskrico? (foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Rutina je za ljubezen lahko ubijalska, to vemo vsi. Prav tako nam je znan rek, da ogenj brez dodajanja polen ne more večno goreti. In vsi približno vemo, kaj moramo storiti, da bo naša ljubezen do partnerja trdna, goreča in zanimiva tudi čez mnogo let skupnega življenja. Vseeno pa si preberite nekaj nasvetov, četudi ste jih slišali že stokrat. Morda pa vam danes polepšajo dan in začinijo vašo ljubezen!

Ne odhajajte v posteljo jezni
Stara modrost, ki še kako drži. Seveda pa nima dobesednega pomena. Lahko gresta v posteljo jezna, če gresta hkrati in se v postelji pobotata. Seks po prepiru je baje najslajši.

Nikar ne zadržujte jeze v sebi. Če vam gre partner na živce, mu to povejte takoj. Z mirnim glasom, ne z obtoževanjem. Pogovorite se, najbrž boste ugotovili, da tudi vi greste včasih njemu na živce. In skupaj bosta skozi pogovor rešila težavo ter se še bolje spoznala.

Če težavo, nelagodje tiščite v sebi, lahko kaj hitro iz muhe nastane slon. Na partnerja boste vse bolj jezni, čeprav morda čez nekaj tednov niti vedeli ne boste več,kaj je bil pravi povod za vaša negativna čustva, bodo ta še kako močna. In to za vezo ni dobro.

Zakaj te že ljubim?
Takrat, ko boste najbolj jezni nanj/nanjo, takrat, ko bi lahko partnerja utopili v žlici vode, se poskušajte spomniti, kako je bilo, ko sta se spoznala. Kako je bilo, ko ste v trebuhu začutili metuljčke … da, da, saj vemo, da je težko v navalu jeze razmišljati o tem, toda poskusite.

Ravno takrat, ko je kriza v vajini vezi najhujša, je čas, da se spomnita, kako je bilo nekoč. Ko sta bila zaljubljena, ko ni bilo ovir, ko je bilo vse mogoče. Lepi spomini bodo pomagali pregnati vse slabe in tiste, ki vaju razžirajo v tem trenutku.

Za ljubezen sta potrebna dva
Zveni popolnoma preprosto, pa vendar je včasih tako težko vložiti kanček energije v vezo. Partnerja sta si enakovredna, se spoštujeta, ljubita, se pogovarjata, se prilagajata. Partnerstvo sklenemo z nevidno pogodbo, ki lahko traja vse življenje, njeni členi so popolnoma jasni. Le včasih jih je potrebno obuditi in se jih držati. Saj ni tako težko. Le kanček dobre volje na obeh straneh, pa bo šlo.

Le jaz in ti
Si kdaj privoščite ves dan samo za vaju dva? Ali lahko enkrat mesečno pozabite na težave, skrbi, na ves svet in obstajata le vidva?

Poskusite! Ugasnite računalnik (ne takoj, ko boste prebrali ta članek, pa že lahko), ugasnite televizijo, izklopite telefon, odmislite vsakdanje skrbi in se posvetite partnerju. Imejta »vajin dan«. Počnita tisto, kar vama obema najbolj ustreza. No, če je to poležavanje in mečkanje v postelji, naj bo. Tudi to je dovoljeno. Dovoljeno je vse, pazita le, da na vajin dan ne bo nobenih motenj tretje osebe ali predmeta!

Naučite se poslušati
Zveni enostavno, vendar ni. Ali dejansko poslušate partnerja, ko vam nekaj razlaga? Vedno? Res vedno? Kar priznajte, niste edini, ko imate v glavi tisoč misli takrat, ko vam partner nekaj z veliko vnemo razlaga in dopoveduje. Ampak, to ni pošteno. Tudi vam ne bi bilo všeč, če bi nekomu nekaj razlagali, ta oseba pa vas sploh ne bi poslušala. Zato resnično poslušajte. In se pogovarjajte. Vsak dan, vsaj nekaj minut.

Opravičite se
Vsi delamo napake, o tem ni dvoma. Napak pa se morate tudi zavedati in se zanje opravičiti. To pa je nekoliko težje, kajne?

Napake, ki jih vsi delamo skozi življenje so različne, lahko pa bistveno vplivajo na življenjsko pot, na odnos s partnerjem. Zato, opravičite se, če naredite napako. Tako partnerju kot tudi sebi in si dovolite odpustiti in odpuščati.

Smejte se!
Smeh je pol zdravja. No, kdaj ste se nazadnje iz srca nasmejali? Se ne spomnite? Potem morate to nujno spremeniti. Življenje bo teklo dalje ne glede na to, s katere plati ga boste gledali, s črne ali iz bele. Bo pa veliko lažje, če ga boste jemali z nasmehom na obrazu. In vaš pozitiven in optimističen odnos se bo hitro pokazal tudi na vaši vezi.
Smeh je nalezljiv, nalezite z njim vse okrog sebe! Kar takoj, zdaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Astro napoved: Kaj vas čaka ta teden (15.4. - 21.4.2024)?

Začetek tedna bo obarvan z energijo Sonca v znamenju ov...

Starost kot priložnost: skriti razvojni potencial starosti

V zavodu OPRO menijo, da mnoge današnje politike, progr...

Univerza za tretje življenjsko obdobje praznuje izjemnih 40 let

V teh dneh Univerza za tretje življenjsko obdobje prazn...

Metka Klevišar: ŽAL POGOSTO SPREGOVORIMO PREPOZNO

Na to me je včeraj spomnila bralka v komentarju, ki se,...

Astro napoved za vsa znamenja: Kaj vas čaka ta teden (8.4. - 14.4.2024)?

Sonce in Venera v znamenju ovna vas bosta ščitila pred ...

Numerološka napoved za APRIL: April nas bo postavil na realna tla

April, kot četrti mesec povezujemo s fizičnim elementom...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Spletni zmenki in iskanje ljubezni preko spleta - kako začeti?

Včasih smo se spoznavali na zabavah, veselicah in podob...

Metka Klevišar: ŠELE SEDAJ JE IZVEDEL, DA JE ZEMLJA PLOŠČATA

Googlu lahko postaviš katerokoli vprašanje in dobiš odg...

Z umetno inteligenco napovedali Alzheimerjevo bolezen 7 let prej in 72% natančnostjo

Znanstveniki so opravili novo raziskavo, pri kateri so ...

10 znakov, ki kažejo, da vas oseba izkorišča

Nihče ne želi biti v odnosu izkoriščen – izkoriščanje n...

Privabite pomlad v svoj dom!

Na polno uživajte v sveži energiji, ki jo prinašajo prv...

Metka Klevišar: VEDNO MORA BITI NEKDO KRIV

Ko poslušam različne ljudi, ugotavljam, da mora biti za...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.