V zimskem času je manj svežega sadja in zelenjave, zato je tudi organizem manj odporen proti raznim boleznim. Da bi preprečili gripe, prehlade in ostale bolezni, je prav, da čim bolj pogosto jeste živila, ki so na voljo tudi v zimskih mesecih in naredijo vaše telo bolj odporno.
Na svoj jedilnik dodajte zato čim večkrat pomaranče. Te so bogate z vitamini A in C, vsebujejo folno kislino, kalcij, kalij in vlaknine. Tudi polnozrnate žitarice so zdrava izbira. Vsebujejo vitamine B1, B2, B6, D, kalij in magnezij. Dobra izbira je tudi sladki krompir ali topinambur, vsebuje veliko vitamina A, C, B5, B6 in mangan. Temni fižol vsebuje veliko proteinov, vlaknin, železa, magnezija in vitamina B. tudi temna čokolada je v zmernih količinah zdrava. Vsebuje antioksidante, magnezij, kalcij, železo, cink in mangan. Jejte tudi buče in bučna semena, bogate so z vitamini A, C in E, z železom, manganom, kalcijem, cinkom. Za malico pa si večkrat privoščite oreščke, kot so orehi, lešniki, mandlji. Bogati so s proteini, vlakninami, vsebujejo tudi zdrave maščobe, kalcij, železo, vitamin E, cink in magnezij.
Poleg zdravih živil je pomembno tudi gibanje. Odpravite se na sprehod vsak dan in si s tem izboljšajte počutje in okrepite imunsko odpornost.