Rezultati iskanja

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

image
Karmen Valant | 26.3.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradicionalno slovensko kosilo. Pečena rebrca postrežemo s praženim krompirjem, ali krompirjem pečenem v pečici. Rebrca lahko spečemo tudi na žaru, najb...   >

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

image
Karmen Valant | 18.3.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in rižem, ki je preprosta jed na žlico. Mineštro bomo zgostili z rižem in belim fižolom, dodali pa bomo tudi veliko druge zelenjave. Vso zelenjavo b...   >

Recept: Kremna špargljeva juha

image
Karmen Valant | 3.3.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je odlična za razstrupljanje telesa. Za pripravo juhe uporabimo divje ali gojene šparglje, jed bo seveda boljša z divjimi. Danes bomo pripravili kremn...   >

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

image
Jožica Ostrožnik | 2.3.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci, ki jih lahko pripravimo tudi brez posebnega pripomočka.   >

Zeljna juha – kako skuhamo okusno in zdravo zeljno juho?

image
Karmen Valant | 17.2.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Zeljna juha za čiščenje telesa! Poznamo več vrst zelja, pri nas so v uporabi predvsem zeleno zelje, rdeče zelje, kitajsko zelje in zeleni ohrovt. Zelje je na prodaj skozi celo leto, zato je zeljna juh...   >

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

image
Karmen Valant | 14.2.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poznamo veliko receptov, običajno oluščen ječmen kombiniramo s fižolom, krompirjem in drugo zelenjavo.   >

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

image
Karmen Valant | 1.2.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pripravimo z jajčevci in mleto teletino. Vendar obstaja za musako nešteto receptov, pri nas jo najraje pripravljamo s krompirjem in mletim mesom. Na...   >

Pasulj – kako skuhamo dober pasulj?

image
Karmen Valant | 29.1.2024
Moja prehrana in recepti > Recepti
Pasulj je srbska fižolova enolončnica ,ljubitelji pasulja prisegajo, da se mora kuhati z belim fižolom, najboljši je fižol tetovec. V pasulj damo tudi prekajeno meso, odličen je pasulj s klobaso ali s...   >
Prejšna stran
1
2
3
...
Naslednja stran
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.