Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poznamo veliko receptov, običajno oluščen ječmen kombiniramo s fižolom, krompirjem in drugo zelenjavo.
Kako skuhamo najboljši ričet? (Foto: Karmen Valant)
Kako skuhamo najboljši ričet? (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za ričet s prekajeno slanino:

200 gramov ješprenja
150 gramov fižola
40 gramov maščobe
80 gramov čebule
40 gramov prekajene slanine
1/2 žlice paradižnikove mezge
120 gramov korenja
60 gramov zelene
60 gramov peteršiljeve korenine
100 gramov svežega paradižnika
lovorjev list
sol
česen
svež peteršilj

PREBERITE TUDI: Kurja juha: Kako pripraviti odlično kurjo juho (+recepti)?

Zvečer namočimo posebej fižol in ješprenj in ju naslednji dan tudi vsakega posebej skuhamo. K vsakemu dodamo lovorjev list. Na maščobi zarumenimo drobno sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezano slanino in ko se razpusti, dodamo paradižnikovo mezgo. Vse skupaj še malo prepražimo in nato dodamo drobno naribano korenje, peteršiljevo korenino in zeleno.

Nato dodamo olupljen in na kocke narezan svež paradižnik. Vso zelenjavo dobro podušimo in jo skupaj s kuhanim fižolom dodamo k kuhanemu ješprenju. Vse skupaj premešamo in nato dodamo strt česen in drobno sesekljan svež peteršilj.

Sol dodamo po okusu, upoštevati moramo, da je prekajena slanina običajno precej slana. Ričet postrežemo s sveže pečenim kruhom, lahko kot samostojen obrok ali kot prilogo.

PREBERITE TUDI: Recept: Jota s kislo repo

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Ričet Ješprenj Recepti
Morda te zanima tudi:

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ideja za kosilo: Mesne kroglice s paradižnikovo omako

Čufte ali mesne kroglice so priljubljena jed iz mletega...

Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo ...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Recept za bezgov sirup, ki je osvežilen in okusen. Z ok...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Stročji fižol v slanici

Jožica tokrat z nami deli recept za stročji fižol v sla...

Recepti za zdrava kosila: Losos na žaru s šparglji

Recepti za zdravo kosilo! Zdrava prehrana je ključ do b...

Vam papirologija otežuje življenje? Tako boste naredili red in si olajšali pospravljanje

Ste vedeli, da povprečen dom lahko vsebuje več kot 50 v...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.