Preprost trik, s katerim bodo vaše rože rasle še hitreje

Moj čas > Kultura in ustvarjanje | piše: K. J. | 16.9.2020
Ta zares preprost nasvet bo pospešil rast in cvetenje lončnic, pa tudi vašega balkonskega cvetja in grmovnic. Morate preizkusiti, navdušeni boste!
Bananin olupek je odlično gnojilo za vse vrste rož. (foto: pixabay.com)
Bananin olupek je odlično gnojilo za vse vrste rož. (foto: pixabay.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pogosto je tako, da so najbolj učinkovite stvari prav tiste, ki so tudi najbolj enostavne. Ta super trik ni nič novega, poznan je že dolgo časa. Gre pa se za bananin olupek. Ta je izredno hranljiv in rastline ga imajo zelo rade.

Bananin olupek pospeši tako rast kot tudi cvetenje rož. Spomnite se nanj takrat, ko boste rastline presajali ali sadili na novo. V lonček ali jamo dajte še bananin olupek, ki je zares odlično naravno gnojilo.

Zakaj je bananin olupek tako učinkovit?
Vsebuje kalcij, fosfor, magnezij in kalij. Vsi ti minerali pa odlično vplivajo tudi na rast rastlin.

Kalij pomaga, da se rastlina okrepi in postane odpornejša na škodljivce. Še posebej priporočljiv je kalij za rast praproti. Kalcij je najpomembnejši mineral v zemlji, omogoča, da ta dobi dovolj kisika. Fosfor pozitivno vpliva na rast sadnega drevja in cvetočih rož.

Gnojilo iz bananinega olupka
Shranite nekaj bananinih olupkov in jih dajte na papir ter postavite na senčno in vetrovno mesto. Počakajte, da se posušijo, s tem bodo počrneli. Nato suhe olupke lahko natrgate ali pa kar zmeljete. Zmlete olupke mešajte z vodo, s katero boste zalivali rože in jih gnojite enkrat tedensko.

Če boste olupek natrgali, mu pred gnojenjem dodajte deciliter vode, zmešajte dobro s paličnim mešalnikom in dolijte med vodo, s katero boste zalili rože.

Gnojilo lahko uporabljate za vse vrste rožic.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

6 znakov, da vaš metabolizem deluje prepočasi

V prispevku boste našli šest izrazitih znakov, ki nakaz...

9 koristnih nasvetov, kako se spoprijeti s kronično boleznijo

Življenje s kronično boleznijo prinaša nešteto izzivov,...

Iz Jožičine kuhinje: "Škropivo" proti ušem

Iz Jožičine kuhinje prihaja malce drugačen recept, in s...

Staro živilo, ki čisti kri, preprečuje debelost in celo razvoj rakavih obolenj

Staro živilo, vsem na dosegu roke, je pogosto premalokr...

Nahod in prehlad: 5 naravnih trikov za hitrejše okrevanje

Zdravljenja prehlada, viroze in gripe se lahko lahko po...

Nasvet: Kako narezati čebulo brez solz?

Ali ste vedeli, da obstaja kar nekaj zelo uporabnih nas...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Preverite, kdaj imate pravico do očal in brezplačnih pregledov vida v Sloveniji

Vid je eno naših najdragocenejših čutil, zato ni presen...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.