Živila, ki bi jih morali nujno oprati, pa jih ne!

Mnogo je živil, ki jih pojemo, brez, da bi jih očistili pod vodo. A, to ni prav.
Tudi suho sadje je potrebno oprati, preden ga zaužijemo. (foto: freeimages.com)
Tudi suho sadje je potrebno oprati, preden ga zaužijemo. (foto: freeimages.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sadje in zelenjava
Sadje in zelenjava, ki ju jemo skupaj z olupki, potrebujeta dobro čiščenje. Četudi je živilo na prvi pogled čisto, ga je treba dobro oprati pod tekočo vodo. Še posebej, če je to živilo kupljeno v trgovini, mnogokrat je prekrito s plastjo kemikalij, ki ohranjajo svežino. V takih primerih je živilo dobro očistiti tudi s čisto gobico za pomivanje posode.

Živila iz konzerve
Fižol, koruza, čičerika, grah in podobna živila, je potrebno dobro sprati pod vodo, preden jih uživamo.

Suha živila
Riž, testenine, leča, kaša … tudi ta živila dobro sperite pod vročo vodo, preden jih boste kuhali. Tako boste odstranili mnogo nečistoče.

Oreščki
Nihče ne pere oreščke, a bi bilo to potrebno. Celo namakati bi jih morali v vodi, preden jih uživamo. Z namakanjem odstranimo snovi, ki otežujejo prebavo, a res je, da oreščki s tem nekoliko spremenijo okus in niso več tako polni. Zato jih, preden jih boste jedli, vsaj sperite pod vročo vodo.

Suho sadje
Tudi suho sadje bi morali čez noč namakati v vodi. Še posebej tisto, ki vsebuje žveplo, ki podaljšuje rok trajanja. Takšno vodo bi morali zjutraj odliti, sadje pa sprati pod tekočo vodo, preden bi ga uživali. Domače suho sadje pa čez noč namočite v vodi, zjutraj pa lahko tudi to vodo popijete.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Preprost trik, s katerim bo vaša lončnica spet oživela

Se vam je zgodilo, da vam je določena lončnica pričela ...

Ne zavrzite jabolčnih olupkov, koristno jih porabite

Spadate med tiste, ki jabolka olupijo, preden jih pojed...

Matjaž Florjanc Lukan: »Dobra služba je delo, ki te notranje izpolnjuje«

Večina nas hodi v službo, ker je pač treba služiti dena...

Kako varno in prijetno uporabljati Facebook in Instagram

Spletna omrežja so postala del vsakdanjega življenja. N...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Kako se z vnukom pogovarjati o smrti?

Pri pogovorih o smrti ne obstajajo "pravilni" in "napač...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Tudi naši lasje se starajo: 7 pravil za mladostne lase po 40. letu

Staranje je neizogiben proces, ki prinaša mnogo nam nel...

Učinkovit nasvet, ki hitro odpravi podočnjake!

Če imate tudi vi težave s temnimi podočnjaki, če imate ...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.