Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 28.10.2023
Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poiskali smo tri recepte: pajkove mini pice, strašne (a okusne) nadevane paprike in slastno bučno juho z lečo.
Za noč čarovnic lahko pripravite zanimive jedi. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Za noč čarovnic lahko pripravite zanimive jedi. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Mini pice za noč čarovnic

Sestavine:

200 g bele moke

200 g polnozrnate moke

1 čajna žlička ali 7 g posušenega kvasa

250 ml tople vode

Za omako:

300 g paradižnikove omake (pasate)

1 strok česna, zdrobljen

1 žlica olivnega ali repičnega olja

75 g naribane mocarele

10 črnih oliv

pest češnjevih paradižnikov, narezanih na polovičke

pest listov bazilike (za serviranje)

Priprava:

V kuhinjskem robotu zmešajte moko in kvas, ali ju pregnetite v skledi. Dodajte vodo in vse skupaj zamesite v mehko testo. Ko je testo pripravljeno, pa ga razdelite na štiri dele in jih razvaljajte na rahlo pomokani površini (premer približno 15 cm). Vse skupaj prestavite v naoljen pekač.

Medtem pripravite omako: pasato zmešajte s česnom, oljem in začimbami. Omako nato razporedite po testu ter po vrhu potresite mocarelo. Iz razpolovljenih oliv na mini pici ustvarite pajkovo telo. Okoli dodajte še narezane češnjeve paradižnike. Pustite pripravljeno vzhajati 20 minut. Pwčico segrejte na 240 stopinj (ventilatorsko) in pecite pice približno 10 do 12 minut. Pice morajo biti zlato zapečene ter lepo hrustljave. Na koncu posujte še z baziliko.

Strašne nadevane paprike

Sestavine:

4 manjše paprike (oranžne, rdeče in rumene ...)

25 g pinjol

1 žlica olivnega ali repičnega olja

1 rdeča čebula, sesekljana

2 stroka česna, zdrobljena

1 manjši jajčevec, narezan na majhne koščke

200 g vrečke mešanih žit (uporabili smo pšenico bulgur in kvinojo)

2 žlici posušene paradižnikove paste

lupina 1 limone

šopek bazilike, sesekljan

Priprava:

Paprikam porežite vrhove ter odstranite semena in belo meso. Z majhnim ostrim nožem ob straneh izrezljajte „grozljive obraze“ za noč čarovnic. Morebitne odrezke narežite na majhne koščke in pustite za kasneje.

Pinjole popražite v suhi ponvi, da zlato porjavijo in odstavite. V ponvi nato segrejte olje, segrejte tudi pečico na 200C/180C ventilator/plin. Čebulo pražite na olju, dokler se ne zmehča. Dodajte še česen, koščke paprike in jajčevce ter vse skupaj pražite še 10 minut, da se zelenjava zmehča. Če zelenjava postane suha, lahko dodate malo vode.

Medtem zdrobite žita in jih vmešajte v ponev, v katero ste predhodno vlili paradižnikovo omako. Kuhajte minuto ali dve, da se vse skupaj segreje, nato odstavite z ognja in dodajte limonino lupinico, baziliko in pinjole.

Nato papriko napolnite z mešanico žit. „Pokrove“ paprik zamenjajte s palčkami za koktajl in jih tako pritrdite na svoje mesto. Paprike nato položite na pekač, pokrijte s folijo in pecite 35 minut, zadnjih 10 minut pecite brez folije. Paprika mora biti mehka, nadev pa vroč.

Kremna bučna juha z lečo

Sestavine:

1 žlica olivnega olja

2 čebuli, sesekljani

2 stroka česna, sesekljana

približno 800 g naribanega bučnega mesa, s semeni

100 g rdeče leče

timijan

1l vroče zelenjavne osnove

ščepec soli in sladkorja

50 g „crème fraîche“, plus dodatek za postrežbo

Priprava:

V veliki ponvi segrejte olje. Na njem popražite čebulo, pražite, dokler se ne zmehča in zlato porjavi. Dodajte česen, meso buče, lečo in timijan, nato pa zalijte z vročo osnovo. Začinite, pokrijte in dušite 20-25 minut, da se leča in zelenjava zmehčata.

Medtem operite bučna semena. Odstranite morebitno meso, ki se jih še drži in jih posušite s kuhinjskim papirjem. V ponvi proti prijemanju segrejte 1 žličko olja in pražite semena, dokler ne začnejo poskakovati. Pogosto mešajte in ponev pokrijemo. Ko so semena „oreščkasta“ in dovolj pražena, dodajte malo soli in ščepec sladkorja ter dobro premešajte.

Kuhano bučno zmes do gladkega zmiksajte s paličnim mešalnikom ali v kuhinjskem robotu, nato dodajte „crème fraîche“ in ponovno stepite. Začinite.

Kremno juho postrezite z žlico „crème fraîche“ in z nekaj lističi timijana ter popraženimi semeni. Vse skupaj posujte po vrhu.

VIR: https://www.bbcgoodfood.com/

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Noč čarovnic Recepti jedi
Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kremna špargljeva juha

Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je od...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirniki

Zelo preproste sestavine in odlična jed! Sirniki. Gremo...

Recept: Japonski cheesecake (božansko dobra sladica)

Japonski cheesecake ali Japanese soufflé cheesecake, je...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.