Brezplačne terapevtske videovadbe za vse revmatike

Društvo revmatikov Slovenije je v okviru akcije Skočimo na lepše skupaj s priznano fizioterapevtko Anito Jaklič zasnovalo celovit program terapevtskih videovadb, do katerih lahko dostopate povsem brezplačno.
Do brezplačnih videovadb lahko dostopate na Revmatiki.si ali njihovem Youtube kanalu. (Foto: Arhiv)
Do brezplačnih videovadb lahko dostopate na Revmatiki.si ali njihovem Youtube kanalu. (Foto: Arhiv)
Do brezplačnih videovadb lahko dostopate na Revmatiki.si ali njihovem Youtube kanalu. (Foto: Arhiv) Program Skočimo na lepše sestavlja osem sklopov ciljno usmerjenih videovadb.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vnetne revmatične bolezni lahko povzročajo hude kronične bolečine, utrujenost, otekle sklepe, okorelost in deformacije sklepov, omejeno gibljivost ter v nekaterih primerih celo invalidnost.

In čeprav se bolniki vse težje gibljejo, ima prav redna in ciljno usmerjena telesna vadba pomembno vlogo tako pri rehabilitaciji kot preventivi.

»V zadnjih dveh desetletjih smo se z izboljšanimi strategijami zdravljenja in novimi zdravili naučili zelo učinkovito zavreti vnetje. Pa vendar zdravila predstavljajo samo del uspešnega zdravljenja – najboljše izhode zdravljenja imajo bolniki, ki se zavedajo, da sami lahko storijo največ zase tako, da poleg rednega jemanja zdravil ohranjajo idealno telesno maso, ne kadijo ter redno in pravilno izvajajo vaje, prilagojene svoji bolezni in funkcionalnemu stanju,« bolnike z revmatičnimi obolenji k redni vadbi spodbuja tudi Dr. Žiga Rotar, dr. med., predstojnik Kliničnega oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana. 

Kar bo s pomočjo vseslovenske akcije Skočimo na lepše vsem bolnikom s tovrstnimi težavami in tistim, ki bi se revmatičnim obolenjem radi izognili, še lažje!

 

Brezplačen program 8 sklopov videovadb

Društvo revmatikov Slovenije je v okviru akcije Skočimo na lepše skupaj s priznano fizioterapevtko Anito Jaklič zasnovalo celovit program terapevtskih videovadb, do katerih lahko tako revmatični bolniki kot tisti, ki se želijo zdravo razmigati, prosto dostopajo kjerkoli in kadarkoli na spletni strani društva Revmatiki.si in preko njihovega YouTube kanala.

Program Skočimo na lepše sestavlja osem sklopov ciljno usmerjenih videovadb za lajšanje simptomov in posledic vnetnega revmatizma. Sklopi vaj so razdeljeni glede na področja telesa, ki jih želimo obravnavati. Obsegajo vaje za vratno hrbtenico, vaje za ramenski obroč, vaje za noge, vaje za hrbtenico leže ter vaje za zapestja, dlani in prste rok.

Dodatni trije vadbeni sklopi skušajo v eni vadbeni enoti zajeti celotno telo in vplivati na izboljšanje različnih gibalnih sposobnosti. To so vaje za raztezanje mišic, funkcionalna vadba in vadba razgibajmo se sede.

 

Univerzalna preventiva proti negativnim posledicam staranja

»Z akcijo Skočimo na lepše želimo revmatične bolnike spodbuditi, da vadba postane del njihove vsakodnevne rutine, zato smo jo pripeljali v udobje njihovega doma. Premajhna telesna aktivnost pa ima uničujoč vpliv ne samo na potek kronične vnetne revmatične bolezni, ampak na zdravje vseh ljudi.

Celovit program videovadb tako brezplačno ponujamo vsem posameznikom, ki želijo preventivno poskrbeti za dobro zdravje in funkcionalnost sklepov ter preprečevati negativne posledice procesa staranja,« vse starostnike k redni telesni aktivnosti spodbuja strokovna sodelavka Društva revmatikov Slovenije Petra Zajc, ki je prepričana, da je redna telesna aktivnost eden od stebrov za dolgo in polnovredno življenje vsakega izmed nas.

Z njo se strinja tudi fizioterapevtka s Kliničnega oddelka za revmatologijo UKC Ljubljana Anita Jaklič, ki pravi: »Telo je ustvarjeno za gibanje, pa naj bo zdravo ali bolno. Ob dejstvu, da človek v obdobju med 40. in 80. letom starosti povprečno izgubi 50 odstotkov mišične mase, od tega kar 75 odstotkov na račun neuporabe mišic in le 25 odstotkov na račun staranja, prav nihče ne bi smel ostati neaktiven. Obstaja »zdravilo«, ki se imenuje gibanje. In to zdravilo je ob pravilni uporabi povsem brez stranskih učinkov.«

 

V družbi znanih in ob raziskovanju lepot Slovenije

Da pa brezplačne videovadbe akcije Skočimo na lepše ne bodo le še ena telovadba doma, so organizatorji za popestritev vadbe in večjo motivacijo program povezali z raziskovanjem lepot Slovenije. Videoposnetke tako krasijo različne kulise naravnih lepot naše države, kar bo zagotovo povečalo uživanje ob izvajanju vaj.

To pa še ni vse! Vsi, ki boste redno sledili videovadbam, boste na lepše skočili v družbi znanih Slovencev - novinarke, voditeljice in popotnice Mojce Mavec, boksarske šampionke Eme Kozin, glasbenika in likovnika Miha Eriča ter legendarnega gledališkega igralca in režiserja Nika Goršič.

Vsak od njih se namreč v svojem poklicu oziroma dejavnosti srečuje z različnimi izzivi, s pomočjo katerih bodo videovadbo še bolj približali tako bolnikom z vnetnim revmatizmom kot tudi vsem ostalim, ki si želite izboljšati kakovost svojega življenja. Proces staranja in sodoben življenjski slog, ki ga močno zaznamuje prekomerno sedenje, namreč vplivata na vse, ne le na revmatične bolnike.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

V pomlad z Društvom Šola zdravja: Brezplačna vadba Dihamo z naravo

V Društvu Šola zdravja zopet pripravljajo vodeno brezpl...

Bolečine v križu? Rešite se jih z neoprenskim križnim pasom

Eden od vzrokov za pojav bolečine v križu je lahko napa...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...

Ekskluzivna pomladna ponudba: oddih v Termah Lendava po ugodnih cenah

Izkoristite ugodno ponudbo za oddih v Termah Lendava vs...

Ekskluzivno za bralce MojaLeta: 15% popust v Termah Dobrna

Naj bo razvajanje v topli termalni vodi, sproščanje v s...

Kako preprečiti kalcinacijo žil?

Če z leti v kosteh izgubljamo kalcij, se po drugi stran...

Celulit: Nikoli ni prepozno, da se ga znebite!

Preverite, kateri so naravni sovražniki celulita, ki ji...

TELOVADIMO: Vaje za mobilnost in gibljivost (VIDEO)

Dandanes se srečujemo z vse večjo problematiko omejene ...

SEDEČA JOGA: 5 vaj, ki izboljšujejo gibljivost, ravnotežje in okrepijo moč

Sedeča joga ali joga na stolu je ena izmed tistih oblik...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

Najvišja posamezna uskladitev pokojnin od junija 1992

Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Sl...

5 živili, ki čistijo pljuča in dihalne poti

Spoznajte živila, ki še posebno blagodejno delujejo na ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.