Če boste največji obrok jedli ob tem času, boste shujšali!

Moje zdravje > Alternativa | piše: Katka Kos | 28.6.2018
Ni pomembno le, kaj jeste, ampak tudi to, kdaj jeste!
Kosilo naj bo bolj kalorično kot večerja. (foto: pexels.com)
Kosilo naj bo bolj kalorično kot večerja. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vsi, ki smo se kdaj koli trudili s hujšanjem, dobro vemo, da se to ne zgodi preko noči. Čudežne tabletke, ki bi v nekaj urah pokurila odvečne kilograme, tudi še niso iznašli. Se pa strokovnjaki trudijo, da bi odkrili, kaj vse lahko pomaga da bi bilo hujšanje hitrejše in bolj uspešno.

Raziskava je tako pokazala, da ni pomembno le, kaj jemo, ampak tudi to, kdaj jemo. Ameriški znanstveniki so objavili študijo v strokovnem časopisu o prehrani, v kateri razkrivajo, da večina ljudi svoj največji obrok je v večernih urah. To pa je zelo narobe. Pojasnili so, da lahko veliko hitreje shujšamo, če večerni obrok razpolovimo in polovice pojemo v sredini dneva. Na tak način se bodo odvečne maščobe topile veliko hitreje, pojasnjujejo.

Kosilo je najpomembnejši obrok
Pojasnjujejo še, da naj bi bilo kosilo najbolj pomembno in bi moralo biti za polovico večje od večerje. Prostovoljci, ki so pri študiji sodelovali in ki so imeli največji in najbolj kalorični obrok v času kosila, so veliko lažje shujšali od tistih, ki so imeli največji obrok v večernem času.

Še ena študija pa prihaja iz Harvarda. Strokovnjaki so opravili natančno študijo o tem, kdaj je dobro jesti obroke v dnevu. Tako je potrebno zajtrk pojesti pred deveto zjutraj, kosilo pred 15. uro, večerjo pa vsaj dve uri pred spanjem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Izšla je januarska revija Vzajemnost 2025

Stare hiše so bile zdrave, saj so znali naši predniki s...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Iz Jožičine kuhinje: Išlarji

Posladkajte sebe in svoje najdražje s slastnimi išlarji...

Očistite svoje črevesje z živili, ki jih imate doma

Prebavni sistem igra ključno vlogo pri vašem zdravju in...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Prazniki brez slabe vesti: kako jesti zdravo v prazničnem času

Praznični čas je za mnoge obdobje veselja, druženja in ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.