Če boste največji obrok jedli ob tem času, boste shujšali!

Moje zdravje > Alternativa | piše: Katka Kos | 28.6.2018
Ni pomembno le, kaj jeste, ampak tudi to, kdaj jeste!
Kosilo naj bo bolj kalorično kot večerja. (foto: pexels.com)
Kosilo naj bo bolj kalorično kot večerja. (foto: pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vsi, ki smo se kdaj koli trudili s hujšanjem, dobro vemo, da se to ne zgodi preko noči. Čudežne tabletke, ki bi v nekaj urah pokurila odvečne kilograme, tudi še niso iznašli. Se pa strokovnjaki trudijo, da bi odkrili, kaj vse lahko pomaga da bi bilo hujšanje hitrejše in bolj uspešno.

Raziskava je tako pokazala, da ni pomembno le, kaj jemo, ampak tudi to, kdaj jemo. Ameriški znanstveniki so objavili študijo v strokovnem časopisu o prehrani, v kateri razkrivajo, da večina ljudi svoj največji obrok je v večernih urah. To pa je zelo narobe. Pojasnili so, da lahko veliko hitreje shujšamo, če večerni obrok razpolovimo in polovice pojemo v sredini dneva. Na tak način se bodo odvečne maščobe topile veliko hitreje, pojasnjujejo.

Kosilo je najpomembnejši obrok
Pojasnjujejo še, da naj bi bilo kosilo najbolj pomembno in bi moralo biti za polovico večje od večerje. Prostovoljci, ki so pri študiji sodelovali in ki so imeli največji in najbolj kalorični obrok v času kosila, so veliko lažje shujšali od tistih, ki so imeli največji obrok v večernem času.

Še ena študija pa prihaja iz Harvarda. Strokovnjaki so opravili natančno študijo o tem, kdaj je dobro jesti obroke v dnevu. Tako je potrebno zajtrk pojesti pred deveto zjutraj, kosilo pred 15. uro, večerjo pa vsaj dve uri pred spanjem.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recept naših babic: Jabolčna čežana

Letošnja jesen je bila radodarna. Jabolk je v izobilju ...

Podprite svoje telo in energijo na naraven način

Z leti se telo naravno spreminja, kar prinaša posebne i...

Okusni evrokrem - naredite ga sami!

Popolnoma enostavno lahko sami naredite zelo okusen dom...

Slovenci vse bolj cenimo, da je hrana lokalna, ali je sezonska, pa pogosto spregledamo

Slovencem je okus domačega vse bolj pomemben. Radi namr...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Naredite najbolj okusno testo za pico!

Imate tudi vi radi hrustljavo in tanko testo za pico? P...

Kaj jesti za močne kosti: 7 živil, ki jih je dobro uživati vsak dan

Z leti postanejo kosti vse bolj občutljive. Tudi če bol...

Tega za zajtrk nikar ne jejte!

Znano je, da je zajtrk zelo pomemben obrok, od njega je...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.