Češnjev zavitek

Rdeče češnje rada jem,črne še pa rajši. Bi en kos češnjevega zavitka? Ja? Potem pa na delo, češenj je še dovolj.
Odličen recept za češnjev zavitek. (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Odličen recept za češnjev zavitek. (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za vlečeno testo boste potrebovali:


30 dkg moke gladke (ali za vlečeno testo)
1/2 žličke soli
1 jajce
1 dcl tople vode
1/2 dcl olja


Za premaz razvlečenega testa
6 dkg masla
6 dkg drobtin


Za masleni nadev
5 dkg masla
2 jajci (ločiti)
7 dkg sladkorja (3 zvrhane jušne žlice)
2 dcl smetane
30 dkg fine skute (jaz sem prekršila pravila in dodala maslenemu nadevu in ni mi žal) in še
1.5 kg ravno prav zrelih češenj bk (pomeni brez koščic)

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)


Priprava nadeva
Maslo penasto umešajte, izmenjaje dodajte rumenjaka in sladkor. Zamešajte skuto in smetano in na koncu še trd sneg.
Zamesite vlečeno testo, ki mora biti mehko, ga naoljite in pokrijte s toplo skledo, počiva naj 1/2 ure.
Spočitega razvaljajte, ga premažite s toplim oljem, da se bo lepše vleklo in se ne bo trgalo.
Robove po potrebi porežite.


Razvlečeno testo potresite z na maslu prepraženimi drobtinami, premažite z nadevom in po vrhu porazdelite češnje.
Testo zavijte z dveh nasprotnih strani, zavitek položite na namazan pekač in pecite 45 do 50 minut pri 180 stopinjah, v ogreti navadni pečici.


Malo ohlajen zavitek narežite, po želji potresite s sladkorjem in ponudite.

 

_______________________________________________________

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.