Češnjev zavitek

Rdeče češnje rada jem,črne še pa rajši. Bi en kos češnjevega zavitka? Ja? Potem pa na delo, češenj je še dovolj.
Odličen recept za češnjev zavitek. (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Odličen recept za češnjev zavitek. (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za vlečeno testo boste potrebovali:


30 dkg moke gladke (ali za vlečeno testo)
1/2 žličke soli
1 jajce
1 dcl tople vode
1/2 dcl olja


Za premaz razvlečenega testa
6 dkg masla
6 dkg drobtin


Za masleni nadev
5 dkg masla
2 jajci (ločiti)
7 dkg sladkorja (3 zvrhane jušne žlice)
2 dcl smetane
30 dkg fine skute (jaz sem prekršila pravila in dodala maslenemu nadevu in ni mi žal) in še
1.5 kg ravno prav zrelih češenj bk (pomeni brez koščic)


Priprava nadeva
Maslo penasto umešajte, izmenjaje dodajte rumenjaka in sladkor. Zamešajte skuto in smetano in na koncu še trd sneg.
Zamesite vlečeno testo, ki mora biti mehko, ga naoljite in pokrijte s toplo skledo, počiva naj 1/2 ure.
Spočitega razvaljajte, ga premažite s toplim oljem, da se bo lepše vleklo in se ne bo trgalo.
Robove po potrebi porežite.


Razvlečeno testo potresite z na maslu prepraženimi drobtinami, premažite z nadevom in po vrhu porazdelite češnje.
Testo zavijte z dveh nasprotnih strani, zavitek položite na namazan pekač in pecite 45 do 50 minut pri 180 stopinjah, v ogreti navadni pečici.


Malo ohlajen zavitek narežite, po želji potresite s sladkorjem in ponudite.

 

_______________________________________________________

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Ali je namakanje sadja v sodo bikarbono res učinkovito pri odstranjevanju pesticidov?

Nekateri trdijo, da namakanje sadja v sodi bikarboni za...

Sklenite premirje z glivico kandido

Preverite, kako se preveč razširjene kandide lotiti bre...

RECEPT: Lažna paradižnikova omaka iz rdeče pese

Paradižnik je razhudnik in tudi pogost alergen, zato pr...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Zeliščni sirupi in marmelade iz babičine kuhinje

Cvetovi, korenine in listi s travnikov so lahko odlično...

Genialen trik, ki ga morate preizkusiti!

V kuhinji zagotovo pridejo prav triki in nasveti, s kat...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.