Češnjev zavitek

Rdeče češnje rada jem,črne še pa rajši. Bi en kos češnjevega zavitka? Ja? Potem pa na delo, češenj je še dovolj.
Odličen recept za češnjev zavitek. (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Odličen recept za češnjev zavitek. (Foto: Facebook Iz Jožičine kuhinje)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za vlečeno testo boste potrebovali:


30 dkg moke gladke (ali za vlečeno testo)
1/2 žličke soli
1 jajce
1 dcl tople vode
1/2 dcl olja


Za premaz razvlečenega testa
6 dkg masla
6 dkg drobtin


Za masleni nadev
5 dkg masla
2 jajci (ločiti)
7 dkg sladkorja (3 zvrhane jušne žlice)
2 dcl smetane
30 dkg fine skute (jaz sem prekršila pravila in dodala maslenemu nadevu in ni mi žal) in še
1.5 kg ravno prav zrelih češenj bk (pomeni brez koščic)

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)


Priprava nadeva
Maslo penasto umešajte, izmenjaje dodajte rumenjaka in sladkor. Zamešajte skuto in smetano in na koncu še trd sneg.
Zamesite vlečeno testo, ki mora biti mehko, ga naoljite in pokrijte s toplo skledo, počiva naj 1/2 ure.
Spočitega razvaljajte, ga premažite s toplim oljem, da se bo lepše vleklo in se ne bo trgalo.
Robove po potrebi porežite.


Razvlečeno testo potresite z na maslu prepraženimi drobtinami, premažite z nadevom in po vrhu porazdelite češnje.
Testo zavijte z dveh nasprotnih strani, zavitek položite na namazan pekač in pecite 45 do 50 minut pri 180 stopinjah, v ogreti navadni pečici.


Malo ohlajen zavitek narežite, po želji potresite s sladkorjem in ponudite.

 

_______________________________________________________

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Pripravite se na poletje: 5 lahkih in hranljivih obrokov za pomladno razstrupljanje

Pomlad je idealen čas za nežno razstrupljanje telesa in...

Velikonočna jajca in prebava: Koliko je preveč?

Velika noč brez jajc si je skoraj nemogoče predstavljat...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Zelenjavna mineštra je prava paleta okusov, ki v sebi s...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.