Sestavine:
56 dkg gladke bele moke
ščep soli
40 dkg zmehčanega masla
25 dkg sladkorja v prahu
3 vanilijeve sladkorje (vanilijeva pasta)
4 rumenjake
1/2 čajne žličke ruma
Izdelava:
Najprej umešajte samo maslo. Dodajte sladkorni prah, vanilijev sladkor, rum in rumenjake ter premiksajte v fino in gladko kremasto strukturo. Dodajte moko, ščep soli in ročno na hitro zamesite v mehko testo. Testo razdelite na dva dela, zavijte v folijo in za pol ure postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte med dvema peki papirjema (papir si že prej narežite na velikost pekača). Izrežite s poljubnimi modelčki, odstranite vmesno odvečno testo, piškote pa s peki papirjem vred potegnite na pekač. Pecite v že segreti pečici (brez ventilatorja) pri 180 stopinjah / 8 do 10 minut. Pečene piškote prav tako potegnite iz pekača s peki papirjem in jih tako pustite, da se ohladijo. Polnite z vašo najljubšo marmelado, zgornje piškote prej posipajte s sladkorno moko in nato zlepite.
Po tem receptu boste dobili 50 malo večjih piškotov - cca 3 pekače od pečice.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.
Iz Jožičine kuhinje vam želim veliko uspeha