Hitro kosilo: Slastni čolnički iz bučk

Želite pripraviti hitro, okusno in lahko kosilo? Potem vas bo ta recept navdušil. Pripravite bučke nekoliko drugače.
Čolnički iz bučk (Foto: Pexels.com)
Čolnički iz bučk (Foto: Pexels.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Vam je zmanjkalo idej, kako pripraviti bučke na nekoliko drugačen način? Tukaj je odličen recept za polnjene bučke, ki so tudi odličen vegetarijanski obrok.

 

Skupni glikemični indeks obroka: 15

Glikemični indeks: 15 + 15 + 15 + 0 + 30 = 75 : 5 = 15

(bučke: 15, čebula in maslo: 15, gobe: 15, sir: 0, paradižnikova solata: 30)

Priprava: 20 minut

Čas pečenja: 20 minut

 

Sestavine:

  • 4 manjše bučke
  • čebula
  • maslo
  • gobe (4 sveže gobe ali pol kilograma zmrznjenih jurčkov)
  • sir
  • paradižnikova solata

 

Priprava: 

Na maslu popražimo čebulo. Dodamo na listke narezane gobe. Pražimo. Medtem bučke prerežemo po dolžini na pol. Z žlico izdolbemo mehko vsebino bučke, da nastane kot nekakšen čolniček. Vsebino izdolbenih bučk dodamo med gobe in pražimo toliko časa, da voda izhlapi. Začinimo s soljo, origanom in peteršiljem. Izdolbene bučke naložimo v ozek pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom. Popražene gobe nadevamo v bučke. Čez naribamo sir in za 20 minut postavimo pekač v segreto pečico na 180 °C.

Da je obrok barvno bolj živahen, naj bo poleg paradižnikova solata.

 

 

Nasvet: Polnjene bučke so lahko kot samostojna brezmesna jed, lahko pa jih ponudite kot zelenjavno prilogo k puranji ali telečji pečenki. 

 

Še več najdete tukaj.

Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.