Vam je zmanjkalo idej, kako pripraviti bučke na nekoliko drugačen način? Tukaj je odličen recept za polnjene bučke, ki so tudi odličen vegetarijanski obrok.
Skupni glikemični indeks obroka: 15
Glikemični indeks: 15 + 15 + 15 + 0 + 30 = 75 : 5 = 15
(bučke: 15, čebula in maslo: 15, gobe: 15, sir: 0, paradižnikova solata: 30)
Priprava: 20 minut
Čas pečenja: 20 minut
Sestavine:
- 4 manjše bučke
- čebula
- maslo
- gobe (4 sveže gobe ali pol kilograma zmrznjenih jurčkov)
- sir
- paradižnikova solata
Priprava:
Na maslu popražimo čebulo. Dodamo na listke narezane gobe. Pražimo. Medtem bučke prerežemo po dolžini na pol. Z žlico izdolbemo mehko vsebino bučke, da nastane kot nekakšen čolniček. Vsebino izdolbenih bučk dodamo med gobe in pražimo toliko časa, da voda izhlapi. Začinimo s soljo, origanom in peteršiljem. Izdolbene bučke naložimo v ozek pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom. Popražene gobe nadevamo v bučke. Čez naribamo sir in za 20 minut postavimo pekač v segreto pečico na 180 °C.
Da je obrok barvno bolj živahen, naj bo poleg paradižnikova solata.
Nasvet: Polnjene bučke so lahko kot samostojna brezmesna jed, lahko pa jih ponudite kot zelenjavno prilogo k puranji ali telečji pečenki.
Še več najdete tukaj.