Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z nami delijo slike lanskih velikonočnih pirhov. To je izbor nekaj najlepših idej.
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Že veste, kako boste letos barvali pirhe? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Velika noč je ena izmed najpomembnejših krščanskih praznikov, ki ga praznujejo po vsem svetu. Tudi v Sloveniji ima Velika noč velik pomen in je zaznamovana z verskimi obredi ter številnimi tradicionalnimi navadami. 

Velika noč je sicer vedno prvo nedeljo po prvi pomladni polni luni. Prva pomladna polna luna je letos že bila, in sicer v ponedeljek, 25. marca. Velika noč bo tako v nedeljo, 31. marca, velikonočni ponedeljek pa bo sledil 1. aprila, dan kasneje.

Ali veste, zakaj barvamo barvamo jajca za veliko noč?

Simbolika pirhov naj bi bila povezana tudi s Kristusovim vstajenjem: podobno kot iz jajčne lupine pride na dan novo življenje, je tudi Kristus zdrobil lupino svojega groba in vstal od mrtvih. Danes barvanje pirhov, bolj ali manj, pomeni zabavo za celo družino.

Že veste, kako boste letos pobarvali jajca?

Pripravili smo nekaj idej, in sicer smo na našem Facebook profilu prosili sledilce, da z nami delijo fotografije velikonočnih pirhov prejšnjega leta.

Predstavljamo vam izbor najlepših.

1. ALENKA JAKOLIČ

Foto: Alenka Jakolič

 

2. ANKICA SILAR

 

Foto: Ankica Silar

3. JANA HOMAR

 

Foto: Jana Homar

4.  MARIJA LAMPRET

Foto: Marija Lampret

5.  MARJANCA ZAKRAJŠEK

Foto: Marjanca Zakrajšek

6. POLONA ZARNIK

Foto: Polona Zarnik

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Barvanje jajc Velika noč Velikonočni pirhi
Morda te zanima tudi:

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Najbolj brani recept: Kruh brez moke

Ta recept je postal pravi internetni hit. Vsi ga pečejo...

Seks v zrelih letih: 9 zdravilnih položajev

Preverite devet splošnih zdravilnih položajev, ki jih s...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.