Iz Jožičine kuhinje: Okusna in hitra nedeljska sladica

Pokukali smo v Jožičino kuhinjo, kjer tokrat diši po zelo okusni in enostavni sladici. Jo boste spekli tudi vi?
Nedeljska sladica iz Jožičine kuhinje (foto: Jožica Ostrožnik)
Nedeljska sladica iz Jožičine kuhinje (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če bi radi postregli po nedeljskem kosilu tudi sladico, vam priporočam tole super hitro in super dobro.

Biskvit:
6 celih jajc
12 dkg sladkorja
1 vanili sladkor
18 dkg moke
1 vrečka pecilnega praška
kakav sladki v prahu po občutku (približno 2 žlici).

Jajca, sladkor in vanili zmiksajte (malo dlje) v zmes ki dobro naraste in se zgosti.

Ročno nežno primešajte moko s pecilnim in dodajte sladki kakav.

Biskvit specite v malem pekaču (peki papir) na 180 stopinjah (v navadni pečici, ki ste jo prej ogreli), 25 minut.

Hladen biskvit prerežite, po želji malo navlažite in spodnji del napolnite s 3/4 kreme:
2 jajci ločite na beljake, ki jih stepite v čvrst sneg in dodajte 2 žlici sladkorja.

Rumenjake in 3 žlice sladkorja dobro zmiksajte in dodajte 1/2 kg maskarponeja z malo ruma. Na koncu dodajte še sneg.

Ko ste 3/4 kreme nanesli, jo pokrijte z drugim delom biskvita.

Po vrhu in ob straneh gladko premažite s preostankom kreme.

Na kremo naribajte čokolado, lahko je kakršnakoli.

Sladica se lepo reže, če jo vsaj za kakšno uro postavite v hladilnik.

Nasvet: lahko pa spečete biskvit v večjem pekaču (krajši čas peke, ker je tanjši) in ga dvakrat prerežete po dolgem in polnite vsako plast z eno 1/2 kreme.

Za na vrh pa stepete 2.5 dcl sladke smetane, dodate aromo vanilije in malo ruma. Potrosite s čokolado v prahu ali naribano čokolado.

Iz Jožičine kuhinje želim, naj vam nedeljska sladica tekne.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Gosenice

Tokrat je Jožica spekla okusne in hrustljave gosenice. ...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezi...

Iz Jožičine kuhinje: Riževe kroglice

Ste skuhali preveč riža? Preberite, kako ga lahko koris...

Iz Jožičine kuhinje: Kako porabiti star kruh?

V prispevku boste našli mnogo koristnih nasvetov, kako ...

Da jajca ne bodo počila ...

Imate tudi vi vsako leto pri kuhanju jajc za pirhe teža...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.