Iz Jožičine kuhinje: Okusna in hitra nedeljska sladica

Pokukali smo v Jožičino kuhinjo, kjer tokrat diši po zelo okusni in enostavni sladici. Jo boste spekli tudi vi?
Nedeljska sladica iz Jožičine kuhinje (foto: Jožica Ostrožnik)
Nedeljska sladica iz Jožičine kuhinje (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če bi radi postregli po nedeljskem kosilu tudi sladico, vam priporočam tole super hitro in super dobro.

Biskvit:
6 celih jajc
12 dkg sladkorja
1 vanili sladkor
18 dkg moke
1 vrečka pecilnega praška
kakav sladki v prahu po občutku (približno 2 žlici).

Jajca, sladkor in vanili zmiksajte (malo dlje) v zmes ki dobro naraste in se zgosti.

Ročno nežno primešajte moko s pecilnim in dodajte sladki kakav.

Biskvit specite v malem pekaču (peki papir) na 180 stopinjah (v navadni pečici, ki ste jo prej ogreli), 25 minut.

Hladen biskvit prerežite, po želji malo navlažite in spodnji del napolnite s 3/4 kreme:
2 jajci ločite na beljake, ki jih stepite v čvrst sneg in dodajte 2 žlici sladkorja.

Rumenjake in 3 žlice sladkorja dobro zmiksajte in dodajte 1/2 kg maskarponeja z malo ruma. Na koncu dodajte še sneg.

Ko ste 3/4 kreme nanesli, jo pokrijte z drugim delom biskvita.

Po vrhu in ob straneh gladko premažite s preostankom kreme.

Na kremo naribajte čokolado, lahko je kakršnakoli.

Sladica se lepo reže, če jo vsaj za kakšno uro postavite v hladilnik.

Nasvet: lahko pa spečete biskvit v večjem pekaču (krajši čas peke, ker je tanjši) in ga dvakrat prerežete po dolgem in polnite vsako plast z eno 1/2 kreme.

Za na vrh pa stepete 2.5 dcl sladke smetane, dodate aromo vanilije in malo ruma. Potrosite s čokolado v prahu ali naribano čokolado.

Iz Jožičine kuhinje želim, naj vam nedeljska sladica tekne.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Božična peka: Praznični sadni kruh

Praznični sadni kruh bomo pripravili po receptu sestre ...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Recepti: Božični piškoti

Božični piškoti so nepogrešljiv del božičnih praznikov....

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Recept za najboljšo OREHOVO POTICO

Orehova potica je najpogosteje na mizi ob raznih prazni...

Božična peka: Medenjaki

Medenjaki so piškoti, ki jih najpogosteje pečemo za Bož...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recepti: 3 zimske jedi na žlico, ki vas bodo ogrele

Zimske jedi na žlico! Enolončnice na žlico so še posebe...

Iz Jožičine kuhinje: Medeni piškoti

V prispevku boste našli recept za okusne medene piškote...

Biftek brez surovega mesa

Hitro je pripravljen, ne vsebuje surovega mesa, zelo je...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.