Maslo in skuto razmešajte (z mikserjem), solite, dodajte moko in ročno ugnetite testo. To naredite na hitro, ne se držat kot mokre kure, sicer se vam bo pričelo testo packati.
Prt dobro pomokajte!! in testo razvaljajte v 1/2 cm debel pravokotnik...(no vsaj podobno naj bo pravokotniku), nato ga z obeh strani prepognite proti sredini. Zvaljajte in ponovno prepognite. To lahko ponovite dvakrat ali trikrat (gre fino in hitro).
Mimogrede... z valjarjem ne valjamo samo testo ali že razvaljano testo navito prenašamo v pekač, zelo dober pripomoček je, ko koga pričakaš, kadar se pozno ponoči priziba domov, ne morem se spomnit, kdo mi je že to povedal.
Testo zvaljajte v dolg pravokotnik in ga potrosite z nadevom iz olupljenih naribanih jabolk, sladkorja, drobtin in dišav. Zavijte.
Zavitek dajte v pečico in pecite 50 minut pri 200 stopinjah (prej ogreta, klasična peka).
Dobili boste zavitek za 6 oseb.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.