Iz Jožičine kuhinje: Mrzla vinska krema

Poznate recept za mrzlo vinsko kremo? Enostaven je in okusen.
Mrzla vinska krema (foto: Jožica Ostrožnik)
Mrzla vinska krema (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

1/4 l belega vina
sok 2 pomaranč
15 dkg sladkorne moke
1 zavitek vanili sladkorja
3 jajca
1/2 zavitka vanilijevega pudinga
1/2 l prave stepene sladke smetane
+ breskve ali marelice (drobno narezane)

Priprava:

Razžvrkljamo pudingov prašek, vanili sladkor, sladkorno moko, jajca, vino in pomarančni sok. Stepamo še nad soparo 15 - 20 minut, da se dobro speni in zgosti.

Postavimo v mrzlo vodo in še stepamo, da se ohladi.

Previdno ročno primešamo steno sladko smetano in na koščke narezano sadje.

Razdelimo v kozarce in dobro ohladimo.

Nasvet: Kremo pripravljajte v dvo-litrskem loncu, ker nad paro narašča, med stepanjem "šprica", ko pa bo hladna, boste rabili prostor še za dodano smetano.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

RECEPT BRALKE: Gobov golaž

Ste že nabrali kaj gob? Iz njih lahko pripravite okusen...

Iz Jožičine kuhinje: Paradižnikov kečap

Imate tudi vi polno skledo domačega paradižnika? Iz nje...

Iz Jožičine kuhinje: Osvežilna testeninska solata

Solata je primerna za vse, ki imajo radi testenine in z...

RECEPT BRALKE: Polnjene paprike malce drugače

Imate radi polnjene paprike? Preberite recept, ki nam g...

Iz Jožičine kuhinje: Paradižnikova omaka

Imate tudi vi svežega paradižnika v izobilju? Iz njega ...

Iz Jožičine kuhinje: Mešana solata

Iz Jožičine kuhinje prihaja odličen recept za mešano so...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.