Potrebovali bomo:
45 dkg skute (ne skoparit, naj bo polnomastna)
2 jajci
1 žlica sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
naribana lupina pomaranče
sol
10 dkg gladke moke
za noževo konico pecilnega praška
4 žlice belega olja
Skuto, jajci, 1,5 žlice olja, sol, oba sladkorja, pomarančno lupino in moko s pecilnim praškom na hitro stepite z mikserjem na srednji hitrosti. Dobili boste gosto in lepljivo maso. V večjo ponev dajte 2,5 žlici olja in ga segrejte. Oblikujte 14 okroglih majhnih palačink (pomagajte si z žlico, lahko tudi s pomokanimi dlanmi). Pecite jih od 1 do 3 minute na vsaki strani (pridobijo na volumnu). Postrezite posladkane z mletim sladkorjem, kislo smetano, stepeno sladko smetano, marmelado, s svežim ali vloženim sadjem. Tako okusno, za prste polizat.
Iz Jožičine kuhinje tokrat ruski pozdrav.
Vir: Okusno.je
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.