KUHALNICA: Testenine z omako iz bučk in mesa

Slastna in enostavna omaka iz bučk in mesa (piščanca ali purana), ki jo naredite v 20 minutah in je primerna za dneve, ko potrebujete hitro in toplo kosilo. Pa poglejmo katere dobrote se skrivajo v današnjem receptu …
Testenine z omako iz bučk in mesa. (foto: OblizniPrste.si)
Testenine z omako iz bučk in mesa. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Testenine z omako iz bučk in mesa – sestavine:
Za 3-4 osebe
0,5 dl rastlinskega olja
2 večji bučki
ščepec pikantne paprike v prahu
1 konzerva paradižnikove omake v kosih
3 piščančji ali puranji zrezki
300 g testenin (v mojem primeru školjkice)
malo sesekljanega peteršilja
za pest naribanega parmezana Grana Padano
majaron
sol
10 g masla
dve žlici kisle smetane

Testenine z omako iz bučk in mesa – postopek:
Na ogenj pristavimo kozico z vodo, da zavre in v njej skuhamo testenine (v vodo ob vretju dodamo 1 polno žličko soli). Ko bodo testenine kuhane dodamo malo masla, da se testenine ne zlepijo skupaj.

V drugi kozici segrejemo olje in na njem za 3 -5 minutk popražimo narezane bučke in na koncu dodamo še ščepec pikantne paprike v prahu.

Bučke odstavimo na prazen krožnik in v kozico dodamo meso narezano na koščke. Dobro prepražimo tudi meso.

Ko je meso pečeno dodamo paradižnikovo omako. Predhodno cele paradižnike narežemo na koščke. Če imate domač paradižnik, pa lahko dodate le tega.

Pelate malenkost pokuhamo, nato pa vrnemo bučke nazaj v kozico. Dodamo malo majarona, kislo smetano in na koncu še sesekljan peteršilj. Vse skupaj pokuhavamo še nekaj minut.

Na koncu dodamo še kuhane testenine (školjkice), kozico odstavimo z ognja in serviramo na krožnik.

Celotno jed posujemo še z naribanim parmezanom in kosilo na hitro je pripravljeno. Enostavno in slastno, sploh za ljubitelje bučk. Naj vam tekne in trebuščki bojo zagotovo polni.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.