KUHALNICA: Testenine z omako iz bučk in mesa

Slastna in enostavna omaka iz bučk in mesa (piščanca ali purana), ki jo naredite v 20 minutah in je primerna za dneve, ko potrebujete hitro in toplo kosilo. Pa poglejmo katere dobrote se skrivajo v današnjem receptu …
Testenine z omako iz bučk in mesa. (foto: OblizniPrste.si)
Testenine z omako iz bučk in mesa. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Testenine z omako iz bučk in mesa – sestavine:
Za 3-4 osebe
0,5 dl rastlinskega olja
2 večji bučki
ščepec pikantne paprike v prahu
1 konzerva paradižnikove omake v kosih
3 piščančji ali puranji zrezki
300 g testenin (v mojem primeru školjkice)
malo sesekljanega peteršilja
za pest naribanega parmezana Grana Padano
majaron
sol
10 g masla
dve žlici kisle smetane

Testenine z omako iz bučk in mesa – postopek:
Na ogenj pristavimo kozico z vodo, da zavre in v njej skuhamo testenine (v vodo ob vretju dodamo 1 polno žličko soli). Ko bodo testenine kuhane dodamo malo masla, da se testenine ne zlepijo skupaj.

V drugi kozici segrejemo olje in na njem za 3 -5 minutk popražimo narezane bučke in na koncu dodamo še ščepec pikantne paprike v prahu.

Bučke odstavimo na prazen krožnik in v kozico dodamo meso narezano na koščke. Dobro prepražimo tudi meso.

Ko je meso pečeno dodamo paradižnikovo omako. Predhodno cele paradižnike narežemo na koščke. Če imate domač paradižnik, pa lahko dodate le tega.

Pelate malenkost pokuhamo, nato pa vrnemo bučke nazaj v kozico. Dodamo malo majarona, kislo smetano in na koncu še sesekljan peteršilj. Vse skupaj pokuhavamo še nekaj minut.

Na koncu dodamo še kuhane testenine (školjkice), kozico odstavimo z ognja in serviramo na krožnik.

Celotno jed posujemo še z naribanim parmezanom in kosilo na hitro je pripravljeno. Enostavno in slastno, sploh za ljubitelje bučk. Naj vam tekne in trebuščki bojo zagotovo polni.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

Intervju z dr. Katjo Rebolj: Divje rastline - učinkovitost, uporaba in hranilna vrednost

Tokrat smo se z dr. Katjo Rebolj, doktorico biokemije, ...

Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Tokrat vas Jožica želi spomniti na slastno, enostavno, ...

Iz Jožičine kuhinje: Žlikrofi - mesni žepki z različnimi nadevi

Ste ljubitelj žlikrofov? Jožica ima odličen recept za m...

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.