Iz Jožičine kuhinje: Jagodni cmoki iz skutinega testa

Ste že kdaj pripravili jagodne cmoke? V prispevku najdete odličen recept zanje!
Slastni jagodni cmoki (foto: Jožica Ostrožnik)
Slastni jagodni cmoki (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

1/2 kg nepasirane skute
20 dkg moke
5 dkg pšeničnega zdroba instant
5 dkg delno stopljenega masla
2 celi jajci
1 čajna žlička sladkorja v prahu
malo naribane limonine lupine
sol

Za polnjenje:

12 do 15 svežih dobro zrelih, sladkih jagod

Za posip:

tople maslene drobtine
sladkor
cimet mleti ( po želji)

V skledi najprej z vilicami ročno zamešajte skuto, moko, zdrob, jajci, na pol stopljeno maslo, sladkor v prahu, naribano limonino lupinico in sol.

Maso pokrijte in jo za 1/2 ure postavite v hladilnik.

Med tem časom pristavite vodo v večji nižji posodi, jo primerno solite in zavrite.

Skutino testo posvaljkajte v klobaso in ga razrežite na debelejše rezine (12 do 15 kosov).

Na vsako rezino dajte po eno v sladkornem prahu povaljano jagodo.

Testo oblikujte v lepe in gladke cmoke.

Polagajte jih v vrelo osoljeno vodo, pri tem pa skledo malo potresite, da se ne primejo dna.

Čas kuhanja 8 do 10 minut (od takrat naprej, ko pričnejo vreti).

Med kuhanjem jagodnih cmokov spenite 3 do 4 žlice masla, na njemu zarumenite drobtinice in dodajte sladkor.

S toplimi sladkimi maslenimi drobtinami prelijte odcejene cmoke, ki jih lahko posipate še z mletim cimetom ali mandljevimi lističi.

Pa naj vam teknejo.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Kruhovi cmoki

Vam ostaja kruh ali žemlje? Iz njih lahko pripravite ze...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati

Iz Jožičine kuhinje prihaja tokrat enostaven recept za ...

Iz Jožičine kuhinje: Tatarski biftek

Razmišljate, da bi se sami lotili priprave bifteka? V p...

Praznični recept: Ajdova potica z rožiči, jabolki in hruškami

V prispecku vas čaka okusen in enostaven recept za ajdo...

Praznični recept: Mlečni vrtanek

Okusen in preprost nasvet boste našli v prispevku.

Iz Jožičine kuhinje: Enostavna tortica, ki se topi v ustih

Namig za slaščico, ki jo lahko postrežete po kosilu med...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.