Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskusiti. Naravnost iz Jožičine kuhinje!
Marelična rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Marelična rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

1,2 kg svežih bolj zrelih marelic + 2 žlici sladkorja
par kapljic ruma (po želji)
6 jajc (ločiti rumenjake in beljake)
6 žlic sladkorja (ravnih)
1 vanilijev sladkor
5 žlic gladke moke (malo bolj kot ravne)
1/2 pecilnega praška
mleti cimet (po želji)
+ pekač velikosti 35 x 30 cm s peki papirjem

Priprava:
Najprej vklopite pečico na 200 stopinj (brez ventilatorja). Marelice prepolovite, izkoščičite in narežite na tanke krhlje - rezine približne velikosti in debeline ter ji sproti polagajte na peki papir v pekaču, morate jih lepo enakomerno razporediti, da pokrijete celo dno. Marelice posipajte z 2 žlicama sladkorja in poškropite s par kapljicami ruma. Pekač potisnite v dovolj segreto pečico in jih pecite 10 minut.
Med tem časom v robotu stepite beljake, na polovici stepanja jim dodajte 6 žlic sladkorja in vanilijev sladkor ter zmlatite v čvrst sneg.
Sedaj postopoma med stepanjem dodajte vse rumenjake, dobili boste puhasto jajčno maso. Potrosite nanjo 5 srednje polnih žlic presejane moke s pecilnim praškom, ki jo ročno z lopatko rahlo premešate v maso brez grudic. Po 10 minutah peke marelice vzamite iz pečice in nanje enakomerno razporedite pripravljeno maso ter jo poravnajte, pekač vrnite v pečico in pecite vse skupaj še 20 minut.

Pečeno rolado OBRNITE na nov peki papir, papir na katerem se je pekla, pa previdno odstranite (pečene marelice morate imeti na vrhu - glej sliko), če želite, je sedaj pravi čas, da jo malce posipate s cimetom in zrolate. Rolanje gre lepo, se ne lomi.

To je vse, le ohladite jo še, nato pa posipajte s sladkorno moko.
NAMIG: lahko stepete tudi cela jajca...brez ločevanja, toda ta recept ni več iz moje kuhinje!! Naredite jo lahko tudi z drugim sadjem (jabolka, breskve, hruške...

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Peka kruha ima na Slovenskem bogato tradicijo, zato ne ...

Iz Jožičine kuhinje: Narastek iz šunke

Predlog za lahko poletno kosilo. Narastek iz šunke je k...

Iz Jožičine kuhinje: Borovničev liker

Jožica razkriva odličen recept za borovničev liker.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.