Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskusiti. Naravnost iz Jožičine kuhinje!
Marelična rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Marelična rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

1,2 kg svežih bolj zrelih marelic + 2 žlici sladkorja
par kapljic ruma (po želji)
6 jajc (ločiti rumenjake in beljake)
6 žlic sladkorja (ravnih)
1 vanilijev sladkor
5 žlic gladke moke (malo bolj kot ravne)
1/2 pecilnega praška
mleti cimet (po želji)
+ pekač velikosti 35 x 30 cm s peki papirjem

Priprava:
Najprej vklopite pečico na 200 stopinj (brez ventilatorja). Marelice prepolovite, izkoščičite in narežite na tanke krhlje - rezine približne velikosti in debeline ter ji sproti polagajte na peki papir v pekaču, morate jih lepo enakomerno razporediti, da pokrijete celo dno. Marelice posipajte z 2 žlicama sladkorja in poškropite s par kapljicami ruma. Pekač potisnite v dovolj segreto pečico in jih pecite 10 minut.
Med tem časom v robotu stepite beljake, na polovici stepanja jim dodajte 6 žlic sladkorja in vanilijev sladkor ter zmlatite v čvrst sneg.
Sedaj postopoma med stepanjem dodajte vse rumenjake, dobili boste puhasto jajčno maso. Potrosite nanjo 5 srednje polnih žlic presejane moke s pecilnim praškom, ki jo ročno z lopatko rahlo premešate v maso brez grudic. Po 10 minutah peke marelice vzamite iz pečice in nanje enakomerno razporedite pripravljeno maso ter jo poravnajte, pekač vrnite v pečico in pecite vse skupaj še 20 minut.

Pečeno rolado OBRNITE na nov peki papir, papir na katerem se je pekla, pa previdno odstranite (pečene marelice morate imeti na vrhu - glej sliko), če želite, je sedaj pravi čas, da jo malce posipate s cimetom in zrolate. Rolanje gre lepo, se ne lomi.

To je vse, le ohladite jo še, nato pa posipajte s sladkorno moko.
NAMIG: lahko stepete tudi cela jajca...brez ločevanja, toda ta recept ni več iz moje kuhinje!! Naredite jo lahko tudi z drugim sadjem (jabolka, breskve, hruške...

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.