Ne boste verjeli, nimam jajc, niti dveh, kaj čem, kure so napovedale stavko, zahteva pa - krmila!
No, tudi jaz se znajdem, sem se spomnila na našo sosedo Gelco, ki je pred leti prinesla tale recept k hiši.
Sestavine:
- 1/2 kg bele gladke moke
- 25 dkg naribanega rdečega korenčka
- 25 dkg masla (masti ali margarine)
- 1 pecilni prašek (soda bikarbona)
Za polnitev:
Za posip:
- sladkorna moka z dodanim vanili sladkorjem
1) Zamesite vse sestavine (razen sladkornega posipa) v gladko testo.
2) Testo na pomokani površini razvaljate malce debelejše kot za rezance.
3) S kozarcem premera 6,5 do 7 centimetrov izrežite kroge, jih polnite z marmelado, prepognite v obliko polmeseca in rob z vilicami dobro zatisnite, polagajte na namaščen pekač.
4) Pecite v predogreti ventilatorski pečici na 180 stopinj / 15 minut.
5) Še vroče povaljajte v sladkorni moki z vanilijevim sladkorjem.
Iz Jožičine kuhinje vam želim kreativno korenčkovo ustvarjanje.
PREBERITE TUDI: KUHALNICA: Drobne skrivnosti najboljših jedi
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.