Iz Jožičine kuhinje: Korenčkovi keksi

Iz Jožičine kuhinje prihaja enostaven recept za peko okusnih piškotov. Ti so narejeni iz le štirih sestavin!
Korenčkovi keksi. (foto: Jožica Ostrožnik)
Korenčkovi keksi. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Ne boste verjeli, nimam jajc, niti dveh, kaj čem, kure so napovedale stavko, zahteva pa - krmila!

No, tudi jaz se znajdem, sem se spomnila na našo sosedo Gelco, ki je pred leti prinesla tale recept k hiši.

Sestavine:

1/2 kg bele gladke moke
25 dkg naribanega rdečega korenčka
25 dkg masla (masti ali margarine)
1 pecilni prašek (soda bikarbona)

Za polnitev:

marmelada po vašem okusu

Za posip:

sladkorna moka z dodanim vanili sladkorjem

Zamesite vse sestavine (razen sladkornega posipa) v gladko testo.

Testo na pomokani površini razvaljate malce debelejše kot za rezance.

S kozarcem premera 6.5 - 7 cm izrežite kroge, jih polnite z marmelado, prepognite v obliko polmeseca in rob z vilicami dobro zatisnite, polagajte na namaščen pekač.

Pecite v predogreti ventilatorski pečici na 180 stopinj / 15 minut.

Še vroče povaljajte v sladkorni moki z vanilijevim sladkorjem.

Iz Jožičine kuhinje vam želim kreativno korenčkovo ustvarjanje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zdrobove kroglice

Zdrobove kroglice so lahko drugačno, hitro in okusno ko...

Iz Jožičine kuhinje: Bananino pecivo

Slastno, sočno in mamljivo. Specite ga tudi vi, okusno ...

Velikonočni recept: Čokoladni zajci z arašidovim nadevom

Preberite recept in presenetite svoje domače s čokoladn...

Velikonočni recept: Gnezdeca

V prispevku boste našli odličen recept, po katerem bost...

Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezi...

Velikonočni recept: Lešnikova potica

Prihaja velika noč, potica ne sme manjkati. V prispevku...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.