Za eno osebo bomo potrebovali:
2 lepa krompirja
1 šalotka
1 - 2 zrna česna
sol
2 debeli jajci
2 žlici mleka
1 žlička moke
nastrižen drobnjak (petršilj)
začimbe po želji
Po želji še:
2 žlici šunke narezane na kocke (lahko tudi tunina ali suha salama ...)
2 žlici naribanega sira
2 žlici sveže paprike narezane na kocke
kečap pa le izjemoma
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete
Krompir olupimo, narežemo poljubno (najboljše je na tanjše ploščke) in ga v ponvi na malo maščobe z dodatkom čebule, česna in soli spečemo na zlato rumeno.
Odvečno maščobo odstranimo, pustimo jo le čisto malo, ravno toliko, da krompir ni na suhem.
Med tem, ko se krompir peče, si pripravimo preliv. Jajci stepemo kar z vilicami tako, da je še viden beljak, začinimo s soljo in poprom, dodamo mleko, moko, drobnjak, kocke šunke, nariban sir, malček sveže raznobarvne paprike - za boljši izgled ... dobro premešamo in vlijemo na precej vroč pečen krompir (če hočete imeti debelejšo pico, ubijte več jajc).
Pustimo, da jajca zakrknejo in dobijo lepo barvo, s pomočjo plitkega krožnika pico obrnemo in jo popečemo še na drugi strani.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.