Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeva pica

Poznate recept za krompirjevo pico? Ta okusna jed bo takoj pripravljena in presenečenje za slastno kosilo za vse tiste, ki imajo radi pico nekoliko drugače.
Krompirjeva pica (foto: Jožica Ostrožnik)
Krompirjeva pica (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za eno osebo bomo potrebovali:

2 lepa krompirja
1 šalotka
1 - 2 zrna česna
sol

2 debeli jajci
2 žlici mleka
1 žlička moke
nastrižen drobnjak (petršilj)
začimbe po želji
Po želji še:
2 žlici šunke narezane na kocke (lahko tudi tunina ali suha salama ...)
2 žlici naribanega sira
2 žlici sveže paprike narezane na kocke
kečap pa le izjemoma

Krompir olupimo, narežemo poljubno (najboljše je na tanjše ploščke) in ga v ponvi na malo maščobe z dodatkom čebule, česna in soli spečemo na zlato rumeno.

Odvečno maščobo odstranimo, pustimo jo le čisto malo, ravno toliko, da krompir ni na suhem.

Med tem, ko se krompir peče, si pripravimo preliv. Jajci stepemo kar z vilicami tako, da je še viden beljak, začinimo s soljo in poprom, dodamo mleko, moko, drobnjak, kocke šunke, nariban sir, malček sveže raznobarvne paprike - za boljši izgled ... dobro premešamo in vlijemo na precej vroč pečen krompir (če hočete imeti debelejšo pico, ubijte več jajc).

Pustimo, da jajca zakrknejo in dobijo lepo barvo, s pomočjo plitkega krožnika pico obrnemo in jo popečemo še na drugi strani.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Morda te zanima tudi:

Preprečuje razvoj raka in krepi zdravje oči

Pa ne le to. Ta zelenjava je zares zelo zdravilna. Preb...

Ste starejši od 50 let? Takšen bi moral biti vaš jedilnik

S staranjem se spreminjajo tudi potrebe po hrani. Zato ...

Bi radi shujšali? S temi živili vam bo uspelo!

V prispevku preberite, katera živila pomagajo pospeševa...

Zdravilna metoda: S pritiskom nad bolečine

Si lahko zamislite, da bi že samo z enim pritiskom na t...

Lovor in žajbelj odpravljata sluzi in lajšata kašelj

Nadležni kašelj, sluz iz pljuč, zamašeni nos, prehlad, ...

Misel za 23. april

Portal MojaLeta.si vam vsako jutro podarja pozitivno mi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.