Iz Jožičine kuhinje: Pečene banane v listnatem testu s sladoledom

Le kdo se nebi posladkal s pečenimi bananami v maslenem testu s kepico najljubšega sladoleda? Recept prihaja iz Jožičine kuhinje ...
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Pečene banane iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka).
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Gospodinje boste vesele, ker vam sladica ne bo vzela več kot 1/2 urice časa, po kosilu pa boste postregle nekaj, kar bo kmalu zmanjkalo na krožniku vsakega gosta. Le sestavine morate imeti doma.

Potrebujete (za 4 osebe):
4 srednje zrele banane
275 gr že razvaljanega listnatega testa
1 drobno jajce (za leplenje in premaz)
4 kepice sladoleda (po lastni izbiri)
50 gr temne jedilne čokolade
sok od 1/2 pomaranče
+ sladkor za posip

Izdelava:
Listnato testo razrežite po dolžini na trakove širine 2.5 cm (dobili boste 10 trakov). Če imate listnato testo v kosu (250 gr), ga razvaljajte na velikost 44 x 25 cm. Banane olupite in jim odrežite konice. Jajce z vilicami razžvrkljajte. Vsako banano ovijte s trakovi listnatega testa tako, da se robovi testa malček prekrivajo. Ko vam zmanjka testa, preprosto vzamite nov trak, ga malček na koncu premažite z razžvrkljanim jajcem (da se bo sprijel z že navitim trakom) in ovijte do konca (če vam trak ostane, ga preprosto odtrgajte stran in porabite za naslednjo banano). Tako ovijte vse banane, testo pri ovijanju rahlo zategujte. Položite jih na namaščen pekač (ali na peki papir). Premažite natančno z jajcem. Pecite v predhodno ogreti pečici pri 200 stopinjah brez ventilacije 15 minut. Ko so banane v pečici, si stopite čokolado za preliv, nad paro ali v mikrovalovki. V že stopljeno čokolado dodajte iztisnjen sok pomaranče za boljši okus (lahko pa že kar kupite čokolado s pomarančo (v tem primeru sok ni potreben).

Iz zamrzovalnika vzemite sladoled. Sledi serviranje.

Okusne so tople v kombinaciji s kepico pravilno ohlajenega sladoleda, prelitega s čokolado, najboljši okus pa sladica razvije, ko je v notranjosti še malo mlačna. Seveda ne pozabite malo posuti s sladkorjem v prahu.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Prijavite se na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2024

Tudi letos vas Fala Slonček vabi, da se mu pridružite n...

Recept za bograč- kako skuhamo najboljši bograč?

Recept za bograč! Bograč je golažu podobna jed, ki mora...

Recepti za slastne božične napitke

Cimet, ingver, klinčki, pomaranča, medenjaki … Omamno. ...

Recepti za najboljšo božično pojedino: Mesne glavne jedi in omake

Mesna glavna jed je za božično večerjo verjetno vrhunec...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.