Iz Jožičine kuhinje: Najboljše testo za pico

Iz Jožičine kuhinje tokrat recept za najbolj okusno pico. Pripravite najboljše testo in specite najbolj okusno pico!
Najbolj okusna pica. (foto: Jožica Ostrožnik)
Najbolj okusna pica. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Odločila sem se, da z vami delim še en recept mojega prijatelja Francija Planinca, govora je o res dobrem testu za pico.

Sestavine (količine zadostujejo za 4 pice):

30 dkg moke TIP 400 ali 500
1 dkg svežega kvasa
2 dcl hladne vode
1 dkg sladkorja (mala žlička)
0,5 dkg soli (polovica male žličke)
0,5 dcl olja

Priprava:

Direktni postopek mesitve.

Vse sestavine zmešajte v gladko, zelo mehko testo.

 

Razdelite ga na štiri hlebčke (vsak hlebček teže po 14 dkg), jih dobro namažite z oljem in jih pustite počivati najmanj eno uro (lahko tudi do 10 ur) v hladilniku, dobro pokrijte z živilsko folijo.

Testo lahko kar z rokami raztegnete po pekaču, poljubno obložite s sestavinami za pico (klasična, tunina s kolobarčki čebule, brezmesna, sadna ...).

Pečica - navadna mora biti ogreta na 230 - 250 stopinj.

Pico vedno pecite v zgornjem delu pečice 8 - 10 minut.

Nasvet: testo mora biti zelo mehko in mora nujno počivati vsaj eno uro v hladilniku.

PRIPIS: Jaz sem testo naredila v času kosila in ga pustila v hladilniku pet ur, pico sem delala za večerjo. Vam povem, testo fenomenalno, le sledite receptu.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Osvežilna testeninska solata

Solata je primerna za vse, ki imajo radi testenine in z...

Iz Jožičine kuhinje: Rahli masleni žličniki

Hitro so narejeni, postrežete jih lahko kot glavno jed,...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Odlične ideje, kako kar najbolje izkoristiti turistični bon

Odločitev, kam na dopust, da bi dobro unovčili turistič...

KOLUMNA U3ŽO: Danes je človek odvisen do svoje razvitosti

Informacijska družba prinaša velike spremembe, ne le v ...

Strah pred neodobravanjem in zapustitvijo

Maja je stara nekaj več kot 30 let, na HSE Coaching pa ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.