Iz Jožičine kuhinje: Polpeti iz bučk

Prihaja sezona bučk, iz njih lahko pripravite zelo okusne polpete.
Polpeti iz bučk. (foto: Jožica Ostrožnik)
Polpeti iz bučk. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Iz Jožičine kuhinje tokrat prihaja enostaven in zelo okusen recept za polpete iz bučk.

Pripravite si:

60 dkg bučk (naribanih in rahlo ožetih, če je potrebno; mladih bučk ni potrebno lupiti)
4 jajca
4 žlice drobtin
3 žlice moke
ščepček muškatnega oreha
sesekljan petršilj
sol, poper (po želji malček vegete)

maščoba za pečenje

Jajca stepite, dodajte drobtine, moko, petršilj, sol in poper, po želji še vegeto in nazadnje še bučke. Bučke dodajte nazadnje zato, da testo ne zvodeni.

Z jušno žlico zajemajte testo (kolikor gre na žlico) in ga polagajte na vročo maščobo ter na obeh straneh zapecite do zlato rjave barve (ko polagate maso v maščobo, mora lepo cvrčati, prav tako med peko, da se vam ne napijejo maščobe). Polpete odlagajte na papirnate servete in sproti pokrivajte, da ohranite mehkobo.

Dobili boste okrog 12 polpet.

Pripis: masa ne sme stati, ker postane bolj redka (zvodeni).

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Kisanje repe v kozarcih

Ste vedeli, da lahko pripravite odlično kislo repo na z...

Iz Jožičine kuhinje: Bograč

Bograč je tradicionalna domača prekmurska jed. Iz Jožič...

Iz Jožičine kuhinje: Ocvirkova potica

V prispevku boste našli odličen recept za ocvirkovo pot...

Okusno in domače: Preproste gobje jedi

Sezona gob je tukaj. Če jih tudi vi radi nabirate in je...

Iz Jožičine kuhinje: Bananino pecivo

Slastno, sočno in mamljivo. Specite ga tudi vi, okusno ...

Najboljši recept: Babičina gobova juha

Sezona gob je tu, če jih radi nabirate in jeste, potem ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2018 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.