E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa in popestrijo mogoče bolj suho ali nevtralno prilogo. Zrezki v omaki s šampinjoni so ravno to: okusna, nasitna in polna jed, ki je nezahtevna za pripravo.
Zrezki v kremni omaki s šampinjoni (foto: OblizniPrste.si)
Zrezki v kremni omaki s šampinjoni (foto: OblizniPrste.si)
Nazaj Naprej
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za zrezke v kremni omaki s šampinjoni za 3 osebe:
3 večji zrezki ali 6 manjših (jaz sem uporabila svinjsko meso)
olje, kokosova maščoba ali svinjska mast
1 velika čebula
250 g šampinjonov
1 žlica moke
šopek peteršilja
1 dl smetane za kuhanje
sol, poper

Postopek za zrezke v kremni omaki s šampinjoni:
Zrezke speremo in osušimo, nato pa jih položimo na desko, posolimo in popopramo in stolčemo s kuhinjskim kladivom. V posodo damo maščobo in ko se segreje, nanjo položimo zrezke, da se na hitro zapečejo. Po nekaj minutkah jih obrnemo, da porjavijo še na drugi strani. Potem jih vzamemo iz posode in zložimo na večji krožnik ali v drugo posodo ter pokrijemo.

Na isti maščobi, kot smo popekli zrezke, prepražimo sesekljano čebulo. Po potrebi dodamo še malo maščobe, jaz pa rada dolijem kakšno žličko vode, da se čebula ne prijema in že začne nastajati okusna omakica. Medtem očistimo in operemo šampinjone in jim odrežemo konice beta, nato pa jih narežemo na lističe. Ko je čebula popražena, jih dodamo v posodo in solimo po okusu.

Kuhamo približno 10 minut, da šampinjoni spustijo tekočino in začnejo postajati temnejši, nato pa v posodo vrnemo zrezke. Ne pozabimo na tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Dolijemo še približno 1 dl vode.

Zrezki v omaki naj se kuhajo okoli 10 minut, nato pa dodamo moko: v skodelico damo žlico moke in ji prilijemo 2 žlici vode ter premešamo, da nastane gosta pasta. Dolijemo še malo vode in spet premešamo, da se nekoliko razredči, potem pa jo vlijemo v omako in premešamo. Kuhamo nadaljnjih 10 minut.

Na koncu zrezki v omaki potrebujejo le še malo smetane za kuhanje, da bo jed bolj kremasta. Dolijemo jo in premešamo, nato pa za piko na i dodamo še sesekljan šopek peteršilja, ki ga vmešamo v omako.

Zrezki v omaki s šampinjoni so pripravljeni. Naj vam teknejo!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado bo še posebej vš...

KUHALNICA: Preprosto borovničevo pecivo

Bi radi nekaj sladkega, a niste pri volji za dolgo in k...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

KUHALNICA: Veganske palačinke z meto

Palačinke z meto me spominjajo na otroštvo, ko je moja ...

KUHALNICA: Fižolova juha s testeninami

Fižolova juha s testeninami me spomni na mojo babico. ...

Zdravilni bezeg: Najboljši recepti za okusne napitke in jedi

Zacvetel je bezeg, iz njegovih zdravilnih cvetov lahko ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2017 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.