E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

KUHALNICA: Zrezki v kremni omaki s šampinjoni

Rada imam omake, ki so kremnate, bogate, polnega okusa in popestrijo mogoče bolj suho ali nevtralno prilogo. Zrezki v omaki s šampinjoni so ravno to: okusna, nasitna in polna jed, ki je nezahtevna za pripravo.
Zrezki v kremni omaki s šampinjoni (foto: OblizniPrste.si)
Zrezki v kremni omaki s šampinjoni (foto: OblizniPrste.si)
Nazaj Naprej
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine za zrezke v kremni omaki s šampinjoni za 3 osebe:
3 večji zrezki ali 6 manjših (jaz sem uporabila svinjsko meso)
olje, kokosova maščoba ali svinjska mast
1 velika čebula
250 g šampinjonov
1 žlica moke
šopek peteršilja
1 dl smetane za kuhanje
sol, poper

Postopek za zrezke v kremni omaki s šampinjoni:
Zrezke speremo in osušimo, nato pa jih položimo na desko, posolimo in popopramo in stolčemo s kuhinjskim kladivom. V posodo damo maščobo in ko se segreje, nanjo položimo zrezke, da se na hitro zapečejo. Po nekaj minutkah jih obrnemo, da porjavijo še na drugi strani. Potem jih vzamemo iz posode in zložimo na večji krožnik ali v drugo posodo ter pokrijemo.

Na isti maščobi, kot smo popekli zrezke, prepražimo sesekljano čebulo. Po potrebi dodamo še malo maščobe, jaz pa rada dolijem kakšno žličko vode, da se čebula ne prijema in že začne nastajati okusna omakica. Medtem očistimo in operemo šampinjone in jim odrežemo konice beta, nato pa jih narežemo na lističe. Ko je čebula popražena, jih dodamo v posodo in solimo po okusu.

Kuhamo približno 10 minut, da šampinjoni spustijo tekočino in začnejo postajati temnejši, nato pa v posodo vrnemo zrezke. Ne pozabimo na tekočino, ki se je nabrala na krožniku. Dolijemo še približno 1 dl vode.

Zrezki v omaki naj se kuhajo okoli 10 minut, nato pa dodamo moko: v skodelico damo žlico moke in ji prilijemo 2 žlici vode ter premešamo, da nastane gosta pasta. Dolijemo še malo vode in spet premešamo, da se nekoliko razredči, potem pa jo vlijemo v omako in premešamo. Kuhamo nadaljnjih 10 minut.

Na koncu zrezki v omaki potrebujejo le še malo smetane za kuhanje, da bo jed bolj kremasta. Dolijemo jo in premešamo, nato pa za piko na i dodamo še sesekljan šopek peteršilja, ki ga vmešamo v omako.

Zrezki v omaki s šampinjoni so pripravljeni. Naj vam teknejo!

Še več okusnih receptov najdete tukaj.
Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Testenine z omako iz bučk in mesa

Slastna in enostavna omaka iz bučk in mesa (piščanca al...

Vratovina v testu

Vsaj enkrat letno naj na naši mizi zadiši po vratovini ...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Mešan pirin kruh s kislim testom

Če ste ljubitelji domačega kruha, potem morate preizkus...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Velikonočna pletenka

Bliža se velika noč, miza bo polna dobrot. Na njej ne s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ti je članek všeč? Klikni "Všeč mi je" in podaj svoj komentar.

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo uredniške politike portala MojaLeta.si. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila sodelovanja na portalu.
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2017 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.