Iz Jožičine kuhinje: Rafaelo kocke

Sočno, puhasto pecivo. Hitro pripravljeno in nebeškega okusa!
Rafaelo kocke (foto: Jožica Ostrožnik)
Rafaelo kocke (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Hitro pripravljeno, poceni in nebeškega okusa. Zelo dobro, enostavno, zmanjka v pol ure.
 
Sestavine za biskvit:
4 jajca
15 dkg kristalnega sladkorja
1 dcl olja
1 dcl mleka
1 vanilijev sladkor
1 čž ruma
18 dkg gladke bele moke
+za navlažitev že pečenega biskvita rabimo še 1 dcl toplega mleka in 0,3 dcl ruma
 
Za kremo:
1/2 l mleka
2 vanilijeva pudinga
15 dkg kristalnega sladkorja
15 dkg masla (sobne temperature
5 dkg kokosove moke
 
Za premaz:
7 dcl sladke smetane za stepanje
malo kokos moke za posip
+ globok pekač velikosti 35 × 20 cm
 
 
Izdelava
Testo:
Jajca ločimo.
Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijev sladkor.
Stepemo v kremasto maso.
Dodamo olje, mleko in rum ter še malo stepemo.
Nato dodamo moko in pecilni prašek.
Čvrsto stepen sneg rahlo primešamo na koncu.
Testo vlijemo v pomaščen pekač (brez peki papirja), enakomerno poravnamo.
Pečemo v klasični pečici, naprej segreti na 180 stopinj / 20 minut.
Še vroč biskvit takoj prelijemo z mešanico toplega mleka in ruma.
Biskvit nato ohladimo.
 
Krema:
V 1 dcl hladnega mleka razmešamo oba pudinga tako, da ni grudic.
Preostale 4 dcl mleka sladkamo in zavremo.
Zakuhamo puding.
Ko je kuhan, vmešamo kokosovo moko.
Ohladimo na mlačno in dodamo na lističe narezano maslo ter stepemo z mikserjem v gladko kremo.
Krema pride še bolj okusna, če ji dodamo le par kapljic ruma.
Tako pripravljeno kremo razmažemo po navlaženem biskvitu (vse delamo v pekaču).
 
Premaz:
Rafaelo pecivo premažemo z nesladkano stepeno sladko smetano in posipamo s kokosovo moko.
Ohladimo in postrežemo.
Pecivo hranimo v hladilniku.
Poraba časa od ideje do mize je 1 ura.
 
Nasvet: režemo poljubno. Če rabimo več, režemo manjše in ponudimo v papirnatih minjonih. Če pa rabimo manj, režemo večje kose in postrežemo porcijsko.
 
 
 
 
En sladek pozdrav Iz Jožičine kuhinje

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Festival nabiralništva v Sloveniji

Nabiralništvo je pestro. Je ljubeče do narave. Pa kljub...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskus...

Kako pripraviti domače vlečeno testo (Iz Jožičine kuhinje)?

Jožica razkriva, kako pripraviti odlično domače vlečeno...

BEZEG – zdravilni vplivi, nabiranje in domača uporaba

Črni bezeg (Sambucus nigra) raste v obliki visokega grm...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova tortica

Izdelave te tortice se lahko loti vsak, tudi tisti, ki ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.