Sestavine:
5 beljakov
3/4 lončka sladkorja (merica je jogurtov lonček 180 gr)
2 vanili sladkorja
10 dkg nasekljanih orehov
mleti cimet (po želji)
Nadev:
2 dcl sladke smetane za stepanje
sadje po želji ( banane, jagode, kivi...sveže ali zamrznjeno)
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: srčki za posebne priložnosti
Izdelava:
Najprej pričnite stepati beljake, ko se pričnejo peniti, postopoma dodajajte med stepanjem sladkor, stepite v fino čvrst sneg. Zmes zlijte na peki papir v nizek pekač, enakomerno poravnajte, posipajte celo površino z vanili sladkorjem in nasekljanimi orehi, (po želji pa še s cimetom). Pecite na 180 stopinj (navadna predogreta pečica) / 10 do 15 minut. Vzamite iz pečice, pustite v pekaču, pokrijte s krpo in počakajte, da se ohladi. Hladno s pomočjo drugega pekača previdno obrnite na krpo tako, da bodo orehi na spodnji strani. Papir previdno odstranite. Premažite s stepeno smetano, nanjo zložite narezano sveže sadje (če boste uporabljali zamrznjenega, ga prej z žlico sladkorja in malo žličko gustina na hitro pokuhajte in ohladite, uporabite pa le kose brez tekočine). Previdno zvijte v rolado.
Nekaj časa naj počaka na hladnem, da se lepše reže.
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.