KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, kremasta tekstura s hrustljavo čokolado in pridihom kokosa in pistacije. Če to ni zmagovalna kombinacija!
Slastni polnjeni datlji (foto: Tina Teršek)
Slastni polnjeni datlji (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za 8 »bombonov« potrebujemo:

8 presnih medjool datljev*

Kokosova krema:
40g presnega kokosovega masla*
20g presnega kokosovega olja*
7g presne pistacije*
5ml presnega agavinega sirupa*

Čokoladni preliv:
30g presnega kakavovega masla* (lahko nadomestite s presnim kokosovim maslom, vendar se na sobni temperaturi prej stopi)
5ml presnega agavinega sirupa* (lahko tudi izpustite, saj so datlji sami po sebi dovolj sladki)
30g presnega kakava v prahu*

Datlje zarežete po vrhu in odstranite koščice.

Pripravite kokosovo kremo tako, da nad paro stopite kokosovo maslo in kokosovo olje. Nato dodate agavin sirup in na koščke narezano pistacijo. Počakate nekaj minut, da se krema začne malo gostiti. Datlje lahko za ta čas postavite v hladilnik, saj se bo v mrzlih, krema prej strdila. Ko je krema primerne teksture, jo z žličko vstavite v datlje, kje rje bila prej koščica. Tako nadevane datlje postavite v zamrzovalnik, med tem pa pripravite čokoladni preliv. Nad paro stopite kakavovo maslo in dodajte še kokosovo olje. Ko sta oba stopljena, dodajte še kakav v prahi in agavin sirup. Dobro premešajte, saj ne sme biti nobene grudice. V tako pripravljen preliv pomakajte ohlajene napolnjene datlje in jih polagajte na desko obloženo s peki papirjem. Vse skupaj postavite za nekaj minut v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolado strdi. Postrežete jih lahko takoj, če pa želite bolj kremasto teksturo, pa jih pustite nekaj minut na sobni temperaturi, da se malo zmehčajo.


Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Začenja se 2. Festival nabiralništva

Slovenski nabiralci tudi letos pripravljajo festival na...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

6 živil, ki znižujejo slab holesterol

Holesterol je nujno potrebna snov za telo. Lahko je dob...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Shujšajte z Ornish dieto. Pomaga pri kroničnih boleznih, holesterolu, zaustavlja staranje

Študije kažejo, da z njo lahko enostavno shujšate in na...

Prihaja poletna vinska pot: V mestnem središču Ljubljane vinarji iz vseh koncev Slovenije

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.