KUHALNICA: Polnjeni datlji s čokoladnim prelivom

Datlji, čokolada, kokosovo maslo, pistacija … mmm, kremasta tekstura s hrustljavo čokolado in pridihom kokosa in pistacije. Če to ni zmagovalna kombinacija!
Slastni polnjeni datlji (foto: Tina Teršek)
Slastni polnjeni datlji (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za 8 »bombonov« potrebujemo:

8 presnih medjool datljev*

Kokosova krema:
40g presnega kokosovega masla*
20g presnega kokosovega olja*
7g presne pistacije*
5ml presnega agavinega sirupa*

Čokoladni preliv:
30g presnega kakavovega masla* (lahko nadomestite s presnim kokosovim maslom, vendar se na sobni temperaturi prej stopi)
5ml presnega agavinega sirupa* (lahko tudi izpustite, saj so datlji sami po sebi dovolj sladki)
30g presnega kakava v prahu*

Datlje zarežete po vrhu in odstranite koščice.

Pripravite kokosovo kremo tako, da nad paro stopite kokosovo maslo in kokosovo olje. Nato dodate agavin sirup in na koščke narezano pistacijo. Počakate nekaj minut, da se krema začne malo gostiti. Datlje lahko za ta čas postavite v hladilnik, saj se bo v mrzlih, krema prej strdila. Ko je krema primerne teksture, jo z žličko vstavite v datlje, kje rje bila prej koščica. Tako nadevane datlje postavite v zamrzovalnik, med tem pa pripravite čokoladni preliv. Nad paro stopite kakavovo maslo in dodajte še kokosovo olje. Ko sta oba stopljena, dodajte še kakav v prahi in agavin sirup. Dobro premešajte, saj ne sme biti nobene grudice. V tako pripravljen preliv pomakajte ohlajene napolnjene datlje in jih polagajte na desko obloženo s peki papirjem. Vse skupaj postavite za nekaj minut v hladilnik ali zamrzovalnik, da se čokolado strdi. Postrežete jih lahko takoj, če pa želite bolj kremasto teksturo, pa jih pustite nekaj minut na sobni temperaturi, da se malo zmehčajo.

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Skutin zavitek

Iz Jožičine kuhinje tokrat prihaja recept za slasten sk...

Iz Jožičine kuhinje: Zdrobove kroglice

Zdrobove kroglice so lahko drugačno, hitro in okusno ko...

Iz Jožičine kuhinje: Bananino pecivo

Slastno, sočno in mamljivo. Specite ga tudi vi, okusno ...

Velikonočni recept: Čokoladni zajci z arašidovim nadevom

Preberite recept in presenetite svoje domače s čokoladn...

Velikonočni recept: Gnezdeca

V prispevku boste našli odličen recept, po katerem bost...

Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.