Če mi za tole ne boste rekli hvala, nočem biti več vaša prijateljica.
Zdaj pa hitroooo v trgovino po sestavine. Ja malo še le počakajte, da vam napišem kaj rabite.
Čisto malo za velik užitek:
1/2 l sladke smetane za stepanje (pa ne tiste umetne!!!)
1/2 kg grškega jogurta (upam da veste, tistega ki ne redi)
20 dkg sladkorja (privoščite si lahko rjavega, ni tako drag)
1 vanili sladkor
30 dkg zamrznjenih gozdnih sadežev(za lepšo barvo, malo odtajanih)
Stepite smetano v čvrsto, če ste leni, naj to naredi robot za vas.
V sredini stepanja dodajte sladkor z vanilijem.
V končno stepeno smetano dodajte ves jogurt in sadje.
Zmiksajte le še toliko, da se vse poveže.
Naložite v porcije in zamrznite.
Moj nasvet: pred zaužitjem ga vzamite iz zamrzovalnika vsaj 30 minut prej, tako boste dobili popoln kremast okus.
Namig: dajte domišljiji prosto pot, uporabite namesto različnega sadja tudi naribano ali stopljeno - hladno čokolado, nutello, tu so še lešniki, orehi, mandeljni, med ...
A mi boste rekli hvala? Dobili boste 8 porcij popolnega užitka, po 2 dcl.
Iz Jožičine kuhinje le še toliko, hitro ga zmanjka!!!!
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Fakovi metrski keksi
Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.