Sestavine:
25 dkg listnatega testa
3 vrečke Galetta krem pudinga vanilija (3 krat po 85 gr) - brez kuhanja!
1/2 l hladnega mleka
1/2 l sladke smetane za stepanje (za kremo)
+ 1/2 l sladke smetane za stepanje (za na vrh kreme)
Za obliv:
20 dkg čokolade za kuhanje
3 dkg masla
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi
Izdelava :
Testo razvaljate in izrežete 1 krog premera 18 cm in 3 srčke (kliknite tukaj za fotografijo), nekajkrat ga prepikajte z vilicami
Spečete na hrbtni strani pekača (testo prekrijete s peki papirjem in obtežite z drugim pekačem, da se med peko ne skrči) v predogreti navadni pečici pri 200 stopinjah / 10 minut.
Ko se testo ohlaja, pripravite kremo.
Z mešalnikom stepite mleko, sladko smetano in Galetta pudinge, da dobite kremo.
Pečeno testo položite v pekače in nanj razporedite kremo.
Po kremi premažite stepeno sladko smetano, površino zgladite s paletnim nožem.
Na pari stopite nalomljeno čokolado, dodajte maslo, da dobite gladek obliv, ki ga prelijete po smetani.
Zagrebško kremno rezino postavite v hladilnik, da se strdi.
Poraba časa: 1 ura + hlajenje.
PREBERITE TUDI: Recepti iz Jožičine kuhinje: Kokosova rolada s čokolado (brez peke)
Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!
»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«
V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.