Namesto breskev lahko uporabimo katerokoli drugo sadje, za še lepši videz in okus pa lahko dodamo še npr. stepeno sladko smetano ali kakšen sladki preliv.
Breskovo pecivo – sestavine
2 jajci
150 g kristalnega sladkorja
1 vanilijev sladkor
0,6 dcl rastlinskega olja
150 g grškega (ali navadnega) jogurta
200 g mehke moke
1/2 zavojčka pecilnega praška
breskve iz kompota (pločevinka – 820 g)
Za posip
sladkor v prahu
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Panna cotta s smetano in čokolado Breskovo pecivo – postopek Najprej penasto zmešamo jajca, sladkor in vanilijev sladkor.
Nato dodamo olje, jogurt in na koncu moko s pecilnim praškom.
Gosto maso vlijemo v namaščen in pomokan pekač in poravnamo. Breskve, katere smo narezali na krhlje, porazdelimo po masi in jih narahlo malo potisnemo v maso.
S krhlji obložimo celotno površino mase.
Pekač postavimo v vnaprej ogreto pečico na 180 stopinj Celzija in pečemo 25 – do 30 minut, da se površina lepo obarva.
Po želji posujemo s sladkorjem v prahu, prelijemo s sladkim prelivom, … ali pa tudi ne. Malo pustimo, da se ohladi in razrežemo. Pecivo je zelo dobro, ko še ni čisto ohlajeno.
Prijetno sladkanje!
Še več okusnih receptov najdete tukaj.