KUHALNICA: Čemaževi štruklji

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: Fala | 28.5.2022
V prispevku boste našli enostaven in zelo okusen recept za čemaževe štruklje. Odlično za kosilo, kot priloga ali kot samostojna jed.
Čemaževi štruklji (foto: Fala)
Čemaževi štruklji (foto: Fala)
Čemaževi štruklji (foto: Fala) Nepogrešljiv pri kuhanju in peki. (foto: Fala)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za pripravo bomo potrebovali:
Za testo: ½ kocke kvasa Fala, 2 dl mleka, 30 dag moke, 2 rumenjaka, 2 žlici olja, 1 mala žlička sladkorja, 1 mala žlička soli

Za nadev: 50 dag skute, 2 beljaka, 1 dobra pest listov čemaža, 1 mala žlička soli

Priprava:
V posodo odmerimo sol, dodamo presejemo moko in kvas Fala, ki smo ga prej s sladkorjem raztopili v mlačnem mleku. Zamesimo kvašeno testo, med mešanjem pa po kapljicah dodajamo še olje. Na začetku mešamo počasi, na koncu na najvišji hitrosti, da se sestavine dobro povežejo med seboj. Testo pokrijemo in damo vzhajati na toplo.

Nadev: iz beljakov stepemo trd sneg, med mešanjem dodamo žličko soli. Liste čemaža operemo in osušimo ter narežemo na tanke rezance. V skuto vmešamo čemaž in sneg beljakov. Po potrebi dodamo še pest drobtin.

Vzhajano testo stresemo na prt, ga pregnetemo in razvaljamo na pravokotnik. Testo premažemo z nadevom iz čemaža, zvijemo v zavitek in razrežemo na primerno dolžino za kuhanje. Odrežemo kuhinjsko folijo primerne velikosti, jo malce pomokamo in nanjo položimo štrukelj. Zavijemo ga v folijo tako, da ostane še malo prostora, saj bo med kuhanjem narasel. Enako ponovimo z ostalimi kosi zavitka. Če je celotna količina prevelika za enkratno uporabo, ga lahko zmrznemo in uporabimo ob drugi priložnosti.

Štruklje položimo v vrelo vodo in jih kuhamo približno 25 minut. Kuhane odvijemo in razrežemo na rezine, pokapljamo z maslom in drobtinicami ali postrežemo kot prilogo mesu.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Zdravje po 50. letu: Kaj se dogaja s telesom in kako ga lahko podpremo?

Po 50. letu se telo sooča s številnimi spremembami, ki ...

Imunski sistem: živila, ki na imunski sistem vplivajo slabo in dobro

V prispevku boste spoznali nekaj živil, ki imunski sist...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...

Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen o...

Recept za najbolj okusno gobovo juho s krompirjem

Gobova juha s krompirjem je okusna enolončnica, seved...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Martinovanje v Ljubljani. Vabljeni na že 21. Ljubljansko vinsko pot

Ob času, ko mošt dozori v vino, bo naše glavno mesto po...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.