KUHALNICA: Cvetačni narastek

Cvetačni narastek je zelo okusna jed, ki lahko služi kot priloga ali kot samostojna jed. Jed ostane sočna in rahla, pripravljena je precej hitro in preprosto. Poskusite!
Cvetačni narastek (Foto: Oblizniprste.si)
Cvetačni narastek (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za cvetačni narastek:

  • 200 g cvetače
  • 100 g sladke smetane (lahko tudi kisle)
  • voda za kuhanje in pranje
  • sol in poper po okusu
  • pol večje ali majhna rdeča čebula
  • strok česna
  • žlica olja
  • 2 jajci
  • ščep muškatnega oreščka
  • žlica naribanega parmezana
  • maslo za premazovanje pekača

Preberite tudi: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Postopek za izdelavo cvetačnega narastka:

1) Cvetačo dobro operemo in jo razdelimo na manjše cvete. V kozico natočimo vodo, ki jo solimo, in ko se ta segreje, cvetačo denemo v vodo ter pustimo, da počasi vre 5 do 7 minut.

2) Medtem na deski za rezanje narežemo čebulo in česen na poljubno velike kose.

3) Ko se je cvetača pokuhala, ji odlijemo vodo.

4) Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo žlico olja ter na olju popražimo česen in čebulo. Toliko, da čebula postekleni. Pazimo, da se česen ne zažge in rahlo solimo.

5) Nato v ponev dodamo pokuhano cvetačo, ki jo le malenkost popečemo, da ob robovih malo porjavi. Ponev nato  odstavimo in pustimo.

6) Medtem prižgemo pečico, ki jo nastavimo na 180 stopinj Celzija. V skledo ubijemo 2 jajci, jima dodamo smetano, sol in poper po okusu ter muškatni orešček.

7) Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro zmiksamo, dokler se zmes ne speni.

8) Pekač namastimo ter vanj zložimo oziroma stresemo popečeno cvetačo s čebulo in česnom. Čezenj nato prelijemo jajčno mešanico. S pekačem rahlo potolčemo ob pult, da jajčna mešanica pride do dna in se zrak dvigne na površje. Vse skupaj le še potresemo z žlico parmezana.

9) Nato pekač potisnemo v pečico in narastek pečemo 20 do 25 minut pri 180 stopinj Celzija.

Preberite tudi: Izjemno živilo, ki znižuje holesterol in krvni sladkor ter skrbi za dobro prebavo (+slasten recept)

Narastek zadostuje kot priloga za dve osebi, kot samostojna jed pa za eno osebo.

 

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...

Naredite sami: Recept za najbolj enostaven in okusen jagodni sok

Sezona jagod je tukaj. Če jih imate preveč, pripravite ...

5 zdravih in neverjetno slastnih sladic iz borovnic

Tu je sezona borovnic! Ne veste, kako vse bi jih uporab...

Sveži kvas Fala zdaj v bolj trajnostni embalaži in s certifikatom FSC

Skupina Lesaffre, katere del je tudi blagovna znamka Fa...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

10 nasvetov za zmanjšanje stroškov za hrano

Z nekaj majhnimi spremembami v gospodinjstvu lahko obču...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.