KUHALNICA: Cvetačni narastek

Cvetačni narastek je zelo okusna jed, ki lahko služi kot priloga ali kot samostojna jed. Jed ostane sočna in rahla, pripravljena je precej hitro in preprosto. Poskusite!
Cvetačni narastek (foto: OblizniPrste.si)
Cvetačni narastek (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Cvetačni narastek – sestavine:
200 g cvetače
100 g sladke smetane (lahko tudi kisle)
voda za kuhanje in pranje
sol in poper po okusu
pol večje, ali majhna rdeča čebula
strok česna
žlica olja
2 jajci
ščep muškatnega oreščka
žlica naribanega parmezana
maslo za premazovanje pekača

Cvetačni narastek – postopek:
Cvetačo dobro operemo in jo razdelimo na manjše cvete. V kozico natočimo vodo, ki jo solimo in ko se ta segreje, cvetačo denemo v vodo, ter pustimo, da počasi vre 5-7 minut.

Med tem na deski za rezanje narežemo čebulo in česen. Na poljubno velike kose.

Ko se je cvetača pokuhala, ji odlijemo vodo.

Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo žlico olja in na olju popražimo česen in čebulo. Toliko, da čebula postekleni, pazimo, da se česen ne zažge, ter rahlo solimo.

Nato v ponev dodamo pokuhano cvetačo, katero le malenkost popečemo, da ob robovih malo porjavi.

Nato ponev odstavimo in pustimo.

Med tem še prižgemo pečico, ki jo nastavimo na 180 °C. V skledo ubijemo 2 jajci, dodamo jima smetano, sol in poper po okusu in muškatni orešček.

Z električnim mešalnikom vse skupaj dobro zmiksamo, dokler se zmes ne speni.

Pekač namastimo, ter vanj zložimo oz. stresemo popečeno cvetačo, s čebulo in česnom.

Čezenj nato prelijemo jajčno mešanico. Pekač malo butnemo od pult, da jajčna mešanica pride do dna in se zrak dvigne na površje. Vse skupaj le še potresemo z žlico parmezana.

Nato pekač potisnemo v pečico in narastek pečemo 20-25 minut, pri 180 °C.

Narastek zadostuje kot priloga za 2 osebi, kot samostojna jed, pa za eno osebo.

Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Mešana solata

Iz Jožičine kuhinje prihaja odličen recept za mešano so...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Testenine ne izvirajo iz Italije

Ste vedeli, da testenine ne prihajajo iz Italije? Da to...

Iz Jožičine kuhinje: Riževe kroglice

Ste skuhali preveč riža? Preberite, kako ga lahko koris...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.