Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in pripravite kot ozimnico. V prispevku najdete super recept.
Vložen korenček (foto: Jožica Ostrožnik)
Vložen korenček (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:
sveži korenček
sol
sladkor
malo kisa za vlaganje
vodo

Priprava:
svež korenček očistite, olupite in narežete glede na vaše potrebe (kockice, kolobarčke, paličice ali pustite mladega kar celega).

Skuhate ga v rahlo osoljeni vodi le na pol, tako da je na ugriz še precej trd.

Odcedite ga in ohladite.

Med tem časom si v drugi posodi zavrite mešanico vode, soli po vašem okusu in čisto malo sladkorja, kisa pa le toliko, da ga boste ob pokušanju komaj zaznali (te mešanice naj bo toliko kot jo rabite za vse kozarce - na en 720 ml kozarec boste rabili približno 2,5 do 3 dcl, za en 1/2 kozarec približno 2 dcl ).To mešanico ohladite.

V sterilne kozarce nadevajte ohlajen korenček, ga do vrh kozarca napolnite z ohlajeno mešanico in zaprite.

Kozarce pasterizirajte v loncu,na dno lonca položite kuhinjsko krpo, nanjo nadevajte kozarce, dolijte vodo do 3/4 višine kozarcev, pokrijte in počakajte, da voda zavre, temperaturo zmanjšajte na minimalno vrenje in tako naj vre 20 minut.

Po pretečenem času lahko lonec odstavite in pustite pokritega, da se kozarci v njem ohladijo, ali pa kozarce poberete ven in pod odejo do naslednjega dne.

Tako vložen korenček vam zdrži v shrambi dve leti in več.

Uporaba: pred uporabo ga splaknete pod tekočo vodo,lahko ga popražite na maslu ali ga dodate enolončnicam, omakam, juham, zrezkom ...

Korenčkov pozdrav Iz Jožičine kuhinje

Vir : Fanika Gračnar

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Morda te zanima tudi:

Praznični recept: Hokaido potica s kostanjem in orehi

Pred nami so prazniki, popestrimo jih lahko tudi z malc...

Počitniški recept: Hokaido bučke

Počitnice so tu, bliža se tudi noč čarovnic. Idealen ča...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.