Iz Jožičine kuhinje: Vložen korenček

Imate domačega korenja v izobilju? Lahko ga vložite in pripravite kot ozimnico. V prispevku najdete super recept.
Vložen korenček (foto: Jožica Ostrožnik)
Vložen korenček (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:
sveži korenček
sol
sladkor
malo kisa za vlaganje
vodo

Priprava:
svež korenček očistite, olupite in narežete glede na vaše potrebe (kockice, kolobarčke, paličice ali pustite mladega kar celega).

Skuhate ga v rahlo osoljeni vodi le na pol, tako da je na ugriz še precej trd.

Odcedite ga in ohladite.

Med tem časom si v drugi posodi zavrite mešanico vode, soli po vašem okusu in čisto malo sladkorja, kisa pa le toliko, da ga boste ob pokušanju komaj zaznali (te mešanice naj bo toliko kot jo rabite za vse kozarce - na en 720 ml kozarec boste rabili približno 2,5 do 3 dcl, za en 1/2 kozarec približno 2 dcl ).To mešanico ohladite.

V sterilne kozarce nadevajte ohlajen korenček, ga do vrh kozarca napolnite z ohlajeno mešanico in zaprite.

Preberite tudi: Vlaganje češenj na star način (odličen nasvet ambasadorke Jožice)

Kozarce pasterizirajte v loncu,na dno lonca položite kuhinjsko krpo, nanjo nadevajte kozarce, dolijte vodo do 3/4 višine kozarcev, pokrijte in počakajte, da voda zavre, temperaturo zmanjšajte na minimalno vrenje in tako naj vre 20 minut.

Po pretečenem času lahko lonec odstavite in pustite pokritega, da se kozarci v njem ohladijo, ali pa kozarce poberete ven in pod odejo do naslednjega dne.

Tako vložen korenček vam zdrži v shrambi dve leti in več.

Uporaba: pred uporabo ga splaknete pod tekočo vodo,lahko ga popražite na maslu ali ga dodate enolončnicam, omakam, juham, zrezkom ...

Korenčkov pozdrav Iz Jožičine kuhinje

Vir : Fanika Gračnar

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.