KUHALNICA: Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado bo še posebej všeč vsem, ki imajo radi kokos. Za harmoničnost okusov poskrbi kiselkasta ribezova marmelada, ki da pecivu posebno neto svežine.
Pecivo s kokosovo moko in marmelado. (foto: OblizniPrste.si)
Pecivo s kokosovo moko in marmelado. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado – sestavine:
 
Pekač mere 36 x 21 cm
 
Testo:
180 g gladke moke
60 g sladkorja
80 g masla
1 jajce
1/2 vaniljevega sladkorja
ščep soli
1/2 naribane lumonine lupinice
 
Nadev 1:
3 žlice ribezove marmelade (ali kakšne podobne – maline, brusnice, biti mora kisla)
 
Nadev 2:
3 beljaki
30 g sladkorja
1/2 vaniljevega sladkorja
20 g kokosove moke
10 g moke
1/2 naribane limonine lupinice
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado – postopek:
V posodo, ki jo bomo uporabili za gnetenje testa, odmerimo vse sestavine za testo.

Vse sestavine povežemo in ročno zgnetemo v homogeno testo.

Testo ne rabi počivati, zato ga lahko pričnemo kar takoj valjati. Pod testo namestimo peki papir. Na testo položimo pvc folijo in valjamo preko nje. Folija nam bo omogočila lažje valjanje, testo se ne bo lomilo in prijemalo valjarja. Pa še moke ni potrebno dodajati, tako testu ne spreminjamo strukture. Zvaljamo na mero dolžine in širine pekača.

Nato kar s peki papirjem prenesemo testo v pekač. Mogoče malo testa na mestih obrežemo in poravnamo v kotičke pekača. Testo z vilicami naluknjamo in damo peči na 180 stopnij Celzija za cca. 13 minut oz. da se testo rahlo zlato obarva.

In sedaj se lotimo drugega nadeva. Potrebujemo 3 beljake. Včasih nam pri peki ostanejo beljaki in če nam jih ni takoj za porabiti, jih lahko zamrznemo in hranimo. Ko jih potrebujemo, jih enostavno samo kakšno uro ali dve prej vzamemo iz skrinje. Tile moji so bili v skrinji že nekaj mesecev, vendar danes so se obnašali enako kot sveži. Če jih nimamo v skrinji, vzamemo sveže.
 

Nasvet
Ko hranimo beljake v zamrzovalnik, na vrečico zapišimo številko, tako da bomo vedeli koliko beljakov je noter.

Najprej stepemo beljake, nato jim dodamo sladkor in vaniljev sladkor in še stepamo. Ko dobimo kompakten sneg, z lopatico primešamo še moko in kokosovo moko ter naribano limonino lupinico.

Na pečeno in rahlo ohlajeno testo premažemo ribezovo marmelado.

Čez marmelado enakomerno premažemo beljakov nadev s kokosom in damo peči v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za cca. 15 minut oz. da se beljakov nadev rahlo obarva.

Ohlajeno pecivo s kokosom in ribezovo marmelado narežemo na poljubne rezine in ponudimo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.