KUHALNICA: Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado bo še posebej všeč vsem, ki imajo radi kokos. Za harmoničnost okusov poskrbi kiselkasta ribezova marmelada, ki da pecivu posebno neto svežine.
Pecivo s kokosovo moko in marmelado. (foto: OblizniPrste.si)
Pecivo s kokosovo moko in marmelado. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado – sestavine:
Pekač mere 36 x 21 cm
Testo:
180 g gladke moke
60 g sladkorja
80 g masla
1 jajce
1/2 vaniljevega sladkorja
ščep soli
1/2 naribane lumonine lupinice
Nadev 1:
3 žlice ribezove marmelade (ali kakšne podobne – maline, brusnice, biti mora kisla)
Nadev 2:
3 beljaki
30 g sladkorja
1/2 vaniljevega sladkorja
20 g kokosove moke
10 g moke
1/2 naribane limonine lupinice
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Pecivo s kokosom in ribezovo marmelado – postopek:
V posodo, ki jo bomo uporabili za gnetenje testa, odmerimo vse sestavine za testo.

Vse sestavine povežemo in ročno zgnetemo v homogeno testo.

Testo ne rabi počivati, zato ga lahko pričnemo kar takoj valjati. Pod testo namestimo peki papir. Na testo položimo pvc folijo in valjamo preko nje. Folija nam bo omogočila lažje valjanje, testo se ne bo lomilo in prijemalo valjarja. Pa še moke ni potrebno dodajati, tako testu ne spreminjamo strukture. Zvaljamo na mero dolžine in širine pekača.

Nato kar s peki papirjem prenesemo testo v pekač. Mogoče malo testa na mestih obrežemo in poravnamo v kotičke pekača. Testo z vilicami naluknjamo in damo peči na 180 stopnij Celzija za cca. 13 minut oz. da se testo rahlo zlato obarva.

In sedaj se lotimo drugega nadeva. Potrebujemo 3 beljake. Včasih nam pri peki ostanejo beljaki in če nam jih ni takoj za porabiti, jih lahko zamrznemo in hranimo. Ko jih potrebujemo, jih enostavno samo kakšno uro ali dve prej vzamemo iz skrinje. Tile moji so bili v skrinji že nekaj mesecev, vendar danes so se obnašali enako kot sveži. Če jih nimamo v skrinji, vzamemo sveže.
 

Nasvet
Ko hranimo beljake v zamrzovalnik, na vrečico zapišimo številko, tako da bomo vedeli koliko beljakov je noter.

Najprej stepemo beljake, nato jim dodamo sladkor in vaniljev sladkor in še stepamo. Ko dobimo kompakten sneg, z lopatico primešamo še moko in kokosovo moko ter naribano limonino lupinico.

Na pečeno in rahlo ohlajeno testo premažemo ribezovo marmelado.

Čez marmelado enakomerno premažemo beljakov nadev s kokosom in damo peči v ogreto pečico na 180 stopinj Celzija za cca. 15 minut oz. da se beljakov nadev rahlo obarva.

Ohlajeno pecivo s kokosom in ribezovo marmelado narežemo na poljubne rezine in ponudimo.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Iz Jožičine kuhinje: Češnjev zavitek

V sezoni češenj prihaja iz Jožičine kuhinje odličen rec...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

KUHALNICA: Lignji in dagnje na buzaro

Lignji in dagnje na buzaro, so enostavna in hitro pripr...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.