Iz Jožičine kuhinje: Čufti

Slastni in okusni čufti. Ste jih že kdaj pripravljali? Preberite super recept, ki prihaja iz Jožičine kuhinje.
Čufti (foto: Jožica Ostrožnik)
Čufti (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zanje potrebujete:

1/2 kg mešanega mletega mesa
1 čebula
1 jajce
5 dkg riža
2 stroka (zrna) česna
2 ščepa majarona
šopek petršilja
sol in poper
1 žlica masla

3 žlice olja
1 žlica moke
1 mala žlička sladkorja
3 ali 4 srednji paradižniki (ali konzerva pelatov - 40 dkg)
malo sveže bazilike
3 dcl čiste goveje juhe

Priprava:

V ponvi na žlici masla prepražim sesekljano čebulo, da porumeni. Vsipam nanjo riž in ga na hitro med mešanjem prepražim toliko,da postekleni.

V večjo skledo dam meso, dodam prepraženo čebulo z rižem, stepeno jajce, strt česen, sesekljan petršilj, drobno zmanem z dlanmi majaron, solim in popram. Zmes dobro pregnetem in z vlažnimi rokami oblikujem srednje velike kroglice, pomagam si z drobtinami.
Kroglice na malo olja, na hitro popečem.

Sledi priprava omake:

V kozici segrejem 3 žlice olja,žličko sladkorja, žlico moke, ko porumeni,dodam na drobne kocke narezan paradižnik (ali pelate) in med mešanjem počasi zdušim, da spusti sok, dodam začimbe (sol, baziliko), prilijem govejo juho, počakam, da zavre, pokuham še 5 do 10 minut.

Ko je omaka pokuhana, zložim vanjo popečene mesne kroglice, premešam, pokrijem in na zmernem ognju kuham 1/2 ure.

Omaka se med tem časom primerno zgosti.

Serviram s pire krompirjem, kruhom ali s testeninami.

Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Morda te zanima tudi:

Prelisičite praznične (pre)grehe ...

Namesto, da se obremenjujete z občutki krivde za vsako ...

Božično ustvarjanje z vnuki

Zbrali smo nekaj idej, kaj v tem čarobnem decembru ustv...

Kako se izogniti decembrskemu prenajedanju?

Preverite pet trikov, kako se izogniti decembrskemu pre...

Misel za 29. november

Ob svetovnem dnevu čokoladnih bonbonov, pralinejev ter ...

Zdrava prehrana: 10 univerzalnih zlatih pravil

Ne glede na to, ali ste vsejedec, vegetarijanec ali veg...

Misel za 19. november

Ob tradicionalnem slovenskem zajtrku smo za dobro jutro...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.