KUHALNICA: Goveji zrezki v gobovi omaki

Kombinacija govejih zrezkov s svežimi šampinjoni je več kot odlična. V receptu vam razkrijem kako na hitro zdušiti goveje zrezke ter zraven pripraviti slastno omako z gobicami. In mehki goveji zrezki v gobovi omaki so tu …
Goveji zrezki v gobovi omaki. (foto: OblizniPrste.si)
Goveji zrezki v gobovi omaki. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za dve osebi bomo potrebovali: 4 goveje zrezke, 3 žlice olja, 2 žlici moke, 250 g svežih šampinjonov, žlička jušne osnove, česen v prahu, majaron, sol in poper, 2, 5 dl vode.

Goveje zrezke dobro potolčemo. Če imajo žile jih z nožem zarežemo, vendar ne do konca, da ne prerežemo zrezka. Meso tudi posolimo, ter ga pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj 1 uro pred kuhanjem. Gobice očistimo ter jih narežemo na ploščice.

V ekonom loncu (trenutno brez pokrova) segrejemo olje ter popečemo zrezke z obeh strani. Nato jih odstranimo iz posode na krožnik.

V posodo dodamo narezane šampinjone. Malenkost jih popopramo, dodamo še česen v prahu in majaron. Kuhamo dokler se količina gob ne zmanjša za polovico, nato pa dodamo še jušno kocko ter zalijemo z pol decilitra vode, da se kocka raztopi.

Zrezke vrnemo nazaj v lonec ter prilijemo še ostalo vodo (2 dl).

Sedaj lonec zapremo s pokrovom in v ekonom loncu zrezke kuhamo 15 minut. Tako bodo zrezki hitro mehki in dobili bomo slastno gobovo omako. Po pretečenem času omako zgostimo tako, dve žlici moke zmešamo z vodo v kateri so se kuhali zrezki ter jo dodamo v lonec in kuhamo še nekaj minut, da se moke ne bi čutilo.

Mehki goveji zrezki v gobovi omaki so gotovi. Poleg postrežemo še pire krompir ali riž in hitro kosilo je že tu! Uživajte v vsakem grižljaju in dober tek …

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in preprosta jabolčna pita

V prispevku boste našli recept za zelo okusno in prilju...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Razpočnice

V prispevku boste našli super recept za žemljice - razp...

Iz Jožičine kuhinje: Kavina rolada

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za vse ljubitelje ka...

Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko ...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčna pita

Iz Jožičine kuhinje je zadišalo po okusni in hitro prip...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.