KUHALNICA: Goveji zrezki v gobovi omaki

Kombinacija govejih zrezkov s svežimi šampinjoni je več kot odlična. V receptu vam razkrijem kako na hitro zdušiti goveje zrezke ter zraven pripraviti slastno omako z gobicami. In mehki goveji zrezki v gobovi omaki so tu …
Goveji zrezki v gobovi omaki. (foto: OblizniPrste.si)
Goveji zrezki v gobovi omaki. (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za dve osebi bomo potrebovali: 4 goveje zrezke, 3 žlice olja, 2 žlici moke, 250 g svežih šampinjonov, žlička jušne osnove, česen v prahu, majaron, sol in poper, 2, 5 dl vode.

Goveje zrezke dobro potolčemo. Če imajo žile jih z nožem zarežemo, vendar ne do konca, da ne prerežemo zrezka. Meso tudi posolimo, ter ga pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj 1 uro pred kuhanjem. Gobice očistimo ter jih narežemo na ploščice.

V ekonom loncu (trenutno brez pokrova) segrejemo olje ter popečemo zrezke z obeh strani. Nato jih odstranimo iz posode na krožnik.

V posodo dodamo narezane šampinjone. Malenkost jih popopramo, dodamo še česen v prahu in majaron. Kuhamo dokler se količina gob ne zmanjša za polovico, nato pa dodamo še jušno kocko ter zalijemo z pol decilitra vode, da se kocka raztopi.

Zrezke vrnemo nazaj v lonec ter prilijemo še ostalo vodo (2 dl).

Sedaj lonec zapremo s pokrovom in v ekonom loncu zrezke kuhamo 15 minut. Tako bodo zrezki hitro mehki in dobili bomo slastno gobovo omako. Po pretečenem času omako zgostimo tako, dve žlici moke zmešamo z vodo v kateri so se kuhali zrezki ter jo dodamo v lonec in kuhamo še nekaj minut, da se moke ne bi čutilo.

Mehki goveji zrezki v gobovi omaki so gotovi. Poleg postrežemo še pire krompir ali riž in hitro kosilo je že tu! Uživajte v vsakem grižljaju in dober tek …

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.
Morda te zanima tudi:

Fala recept: Volneni mascarpone kruhki

Odlična ideja za okusno malico. Preberite recept in ga ...

Iz Jožičine kuhinje: Pašta fižol

Bi nekaj na žlico, a nimate ideje kaj? Predlog za enolo...

Iz Jožičine kuhinje: Torta kremšnita

Iz Jožičine kuhinje tokrat prihaja odličen recept za pr...

Iz Jožičine kuhinje: Skutin zavitek

Iz Jožičine kuhinje tokrat prihaja recept za slasten sk...

Iz Jožičine kuhinje: Zdrobove kroglice

Zdrobove kroglice so lahko drugačno, hitro in okusno ko...

Iz Jožičine kuhinje: Bananino pecivo

Slastno, sočno in mamljivo. Specite ga tudi vi, okusno ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2021 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.