KUHALNICA: Goveji zrezki v gobovi omaki

Kombinacija govejih zrezkov s svežimi šampinjoni je več kot odlična. V receptu vam razkrijem, kako na hitro zdušiti goveje zrezke in zraven pripraviti slastno omako z gobicami. In mehki goveji zrezki v gobovi omaki so tu!
Goveji zrezki v gobovi omaki (Foto: Oblizniprste.si)
Goveji zrezki v gobovi omaki (Foto: Oblizniprste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za dve osebi boste potrebovali:
  • 4 goveje zrezke,
  • 3 žlice olja,
  • 2 žlici moke,
  • 250 g svežih šampinjonov,
  • žlička jušne osnove,
  • česen v prahu,
  • majaron, sol in poper,
  • 2,5 dl vode.


Priprava:

1) Goveje zrezke dobro potolčemo. Če imajo žile, jih z nožem zarežemo, vendar ne do konca, da ne prerežemo zrezka. Meso tudi posolimo in ga pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj eno uro pred kuhanjem. Gobice očistimo in jih narežemo na ploščice.

2) V ekonomloncu (trenutno brez pokrova) segrejemo olje in popečemo zrezke z obeh strani. Nato jih odstranimo iz posode na krožnik.

3) V posodo dodamo narezane šampinjone. Malenkost jih popopramo, dodamo še česen v prahu in majaron. Kuhamo dokler se količina gob ne zmanjša za polovico, nato pa dodamo še jušno kocko in zalijemo s pol decilitra vode, da se kocka raztopi.

4) Zrezke vrnemo nazaj v lonec in prilijemo še ostalo vodo (2 dl).

5) Sedaj lonec zapremo s pokrovom in v ekonomloncu zrezke kuhamo 15 minut. Tako bodo zrezki hitro mehki in dobili bomo slastno gobovo omako. Po pretečenem času omako zgostimo tako, da dve žlici moke zmešamo z vodo, v kateri so se kuhali zrezki, ter jo dodamo v lonec in kuhamo še nekaj minut, da se moke ne bo čutilo.

6) Mehki goveji zrezki v gobovi omaki so gotovi. Poleg postrežemo še pire krompir ali riž in hitro kosilo je že tu. Uživajte v vsakem grižljaju in dober tek!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Oljčno olje: Kupujete pravega?

Pravo oljčno olje je zelo zdravo. Zanj odštejemo veliko...

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup

Jožica razkriva super recept za bezgov sirup z dodatkom...

Pozor, tihi ubijalec, ki ga imamo v kuhinji vsi!

To je zelo strupen tihi ubijalec, vsi ga koristimo, vsi...

Iz Jožičine kuhinje: Pašta fižol

Bi nekaj na žlico, a nimate ideje kaj? Predlog za enolo...

Iz Jožičine kuhinje: Rahli masleni žličniki

Hitro so narejeni, postrežete jih lahko kot glavno jed,...

Barviti zelenjavni namazi za vsak dan – zdravi, hitri, okusni

Namazi so čudovita rešitev za hiter zajtrk, lahek večer...

Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdu...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

KUHALNICA: Slastna jabolčna pita

Veseli december je tu in s tem tudi čas, da svojim gost...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.