Za dve osebi boste potrebovali:
- 4 goveje zrezke,
- 3 žlice olja,
- 2 žlici moke,
- 250 g svežih šampinjonov,
- žlička jušne osnove,
- česen v prahu,
- majaron, sol in poper,
- 2,5 dl vode.
Priprava:
1) Goveje zrezke dobro potolčemo. Če imajo žile, jih z nožem zarežemo, vendar ne do konca, da ne prerežemo zrezka. Meso tudi posolimo in ga pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj eno uro pred kuhanjem. Gobice očistimo in jih narežemo na ploščice.
2) V ekonomloncu (trenutno brez pokrova) segrejemo olje in popečemo zrezke z obeh strani. Nato jih odstranimo iz posode na krožnik.
3) V posodo dodamo narezane šampinjone. Malenkost jih popopramo, dodamo še česen v prahu in majaron. Kuhamo dokler se količina gob ne zmanjša za polovico, nato pa dodamo še jušno kocko in zalijemo s pol decilitra vode, da se kocka raztopi.
4) Zrezke vrnemo nazaj v lonec in prilijemo še ostalo vodo (2 dl).
5) Sedaj lonec zapremo s pokrovom in v ekonomloncu zrezke kuhamo 15 minut. Tako bodo zrezki hitro mehki in dobili bomo slastno gobovo omako. Po pretečenem času omako zgostimo tako, da dve žlici moke zmešamo z vodo, v kateri so se kuhali zrezki, ter jo dodamo v lonec in kuhamo še nekaj minut, da se moke ne bo čutilo.
6) Mehki goveji zrezki v gobovi omaki so gotovi. Poleg postrežemo še pire krompir ali riž in hitro kosilo je že tu. Uživajte v vsakem grižljaju in dober tek!
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.