KUHALNICA: Hitro, poceni, pa še užitno!

Sodim še v generacijo, ki ni skoraj ničesar v kuhinji vrgla v smeti. Zato vam tokrat ponujam nekaj zelo okusnih jedi, ki se jih lahko pripravi hitro in uporabi vse ostanke!
Vlečeno testo lahko uporabite na mnogo načinov. (foto: Milena Miklavčič)
Vlečeno testo lahko uporabite na mnogo načinov. (foto: Milena Miklavčič)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V novi rubriki Kuhalnica boste našli obilo receptov za okusna in poceni kosila, malice, sladice. Naša ambasadorka Milena Miklavčič vam bo iz prve roke pokazala, da je lahko kuhanje tudi poceni in morda še slajše!

Vlečeno testo
Ko se lotim vlečenega testa, ga zmeraj naredim malo več.
Prvi dan ga del uporabim za – recimo - skutin, jabolčni, itd. zavitek, naslednji dan ga del pristane v piti (iz bučk, zelenjave, tofuja, krompirja, brokolija, blitve, ostankov mesa ....), če vsega ne porabim, pa naredim še drobnjakove štrukeljce, zakuhane v juhi.

Makaroni
Prav tako ne zavržem makaronov, če jih kaj ostane. Naslednji dan so krasni ali v pečici z naribanimi jabolki, morda skuto in smetano ter jajcem, ali pa v solati, ko makaronom dodam bučke, paradižnik, grah, papriko ...itd., kar pač imam - in se spremenijo v slastno solato.

Ostanki mletega mesa za omako
Z mletim mesom za omako ni treba pretiravati. Manjko se da nadomestiti z malo več čebule, na koščke narezano bučko, tik preden se lotimo kosila, pa v omako vržem še pest narezanih paradižnikov. pa na česen ne pozabite!


»Kuham rada, a pogosto me prav pomanjkanje idej o tem, kaj skuhati, spravlja ob živce. Recepti, ki jih najdem v knjigah, morebiti tudi revijah, so pogosto zelo komplicirani in zahtevajo veliko časa. Jaz ga pa nimam. Ko vidim, da moram tehtati in paziti na količino, obrnem list in me ne zanima več.
Ljubim preproste recepte iz prakse. Vsakdanje. Za takšne jedi, ki teknejo …«
 
 
Naši ambasadorki Mileni Miklavčič se lahko pridružite tudi v Facebook skupini TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

5 hormonskih motilcev in nasveti, kako se jim izogniti

Na žalost so vse okoli nas snovi (nekateri jih imenujej...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.