Korenčkov gosti sok – sestavine: 1 kg korenja
2 kg jabolk ali drugega sadja (hruške, breskve, marelice)
10 litrov vode
50 g citronke
1 kg sladkorja
2 vanilina sladkorja
Korenčkov gosti sok – postopek: Korenček očistimo in s pomočjo multipraktika naribamo. Nariban korenček se bo namreč hitreje skuhal.
Jabolka olupimo, razpolovimo, odstranimo pečke ter narežemo na kose. Korenček kuhamo do vretja v 1,5 litru vode, jabolka pa v dobrem litru.
Nato vse skupaj zmiksamo v blenderju in zlijemo v 10 litrsko posodo. Dodamo 2 citronki, 1 kilogram sladkorja, 2 vanilina sladkorja ter 7 litrov vode. Kuhamo še 5 minut oziroma toliko časa, da gosti sok zavre.
Še vročega nalijemo v steklenice, pokrijemo s pokrovčki in pokrijemo z odejo, da se ohladi.
Korenčkov gosti sok hranimo v temnem in hladnem prostoru, po odprtju pa v hladilniku.
Pa na zdravje!
Še več okusnih receptov boste našli tukaj.