E-novice

Naroči se in prejemaj nove članke, nagradne igre in kupone.
 

KUHALNICA: Mešani kruh z ovsenimi kosmiči

Moj čas > Kulinarika in recepti | piše: Fala | 2.1.2017
Če tudi vi radi spečete kruh doma, če imate radi nove in zdrave okuse, je ta recept pravi za vas. Poskusite kruh z ovsenimi kosmiči, odlično se prilega zraven bifteka in ostalih namazov!
Mešani kruh z ovsenimi kosmiči (foto: Fala)
Mešani kruh z ovsenimi kosmiči (foto: Fala)
Nazaj Naprej
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Sestavine:
1 kocka kvasa Fala
5 dl vode
64 dag bele moke
15 dag ržene moke
16 dag kislega testa
3 žlice ovsenih kosmičev
3 žlice olja
3 male žličke soli
1 mala žlička sladkorja

Priprava:
Kvas Fala in sladkor raztopimo v polovici tople vode. V posodo odmerimo sol, presejano belo in rženo moko, kislo testo, preostanek vode in zamesimo testo. Med mešanjem postopno dodajamo olje. Zadnjih deset minut mešamo na najvišji hitrosti. Ko začne testo odstopati od posode, dodamo ovsene kosmiče in mešamo še toliko, da se enakomerno razporedijo po testu. Posodo pokrijemo in damo testo čez noč počivati na hladno. Kljub nizki temperaturi bo testo zjutraj narastlo.

Vzhajano testo stresemo na pult in ga dobro pregnetemo, da s tem okrepimo glutenske vezi in obenem oblikujemo hlebec. Hlebec položimo na pomokano krpo v pehar, obrnjenega z gladko stranjo na dnu peharja, ga pokrijemo in ga damo na toplo vzhajati. Ker je testo hladno, bo vzhajal nekoliko dlje kot običajno.

Preden je hlebec vzhajal, postavimo posodo s pokrovom v pečico in jo segrejemo na 250 °C. Vročo posodo vzamemo iz pečice, jo previdno odkrijemo, da nas ne opeče vroč zrak in vzhajan hlebec obrnemo v vročo posodo. Z ostrim nožem zarežemo poljuben vzorec, posodo pokrijemo in postavimo nazaj v vročo pečico.

Kruh pečemo 40 minut pri 250 °C, nato ga vzamemo iz pečice, posodo odkrijemo in damo kruh nazaj v pečico brez pokrovke. Temperaturo zmanjšamo na 175 °C in pečemo kruh še približno dvajset minut, da se lepo obarva.

Ko je kruh pečen, ga vzamemo iz posode, položimo na mrežo in pokrijemo s krpo, da se lepo ohladi.
Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Testenine z omako iz bučk in mesa

Slastna in enostavna omaka iz bučk in mesa (piščanca al...

Vratovina v testu

Vsaj enkrat letno naj na naši mizi zadiši po vratovini ...

KUHALNICA: Odličen cheesecake, ki vedno uspe

Cheesecake ali sirova torta je sladica, ki se ji lahko ...

Mešan pirin kruh s kislim testom

Če ste ljubitelji domačega kruha, potem morate preizkus...

KUHALNICA: Najboljši marmorni kolač

Najboljši marmorni kolač je slasten, rahel in okusen. S...

Velikonočna pletenka

Bliža se velika noč, miza bo polna dobrot. Na njej ne s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Ti je članek všeč? Klikni "Všeč mi je" in podaj svoj komentar.

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Komentarji ne odražajo uredniške politike portala MojaLeta.si. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme, ne uporabljate sovražnega govora in upoštevate pravila sodelovanja na portalu.
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2017 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.