KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane in za vse tiste, ki ne jedo jajc.
Mehka cimetova omleta z jabolki (foto: OblizniPrste.si)
Mehka cimetova omleta z jabolki (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za mehko cimetovo omleto z jabolki
Za 1 omleto oz. 1 osebo:
300 ml rastlinskega napitka
200 ml pirine moke (moko enostavno odmerite v merilniku tekočin, brez tehtanja)
ščepec soli
1 žlička vinskega kamna
pol žličke cimeta
kokosovo olje za peko

Za prilogo iz jabolk:
polovica jabolka
1/3 žličke cimeta
1/3 žličke vanilije v prahu
kokosovo olje

Kako naredim mehko cimetovo omleto z jabolki:
Najprej nalijem ovsen napitek v posodo za mešanje in mu dodam ščep soli. Z metlico za stepanje nekaj časa mešam ovsen napitek. Jaz sem metlico kar med rokami vrtela (napitek se bo spenil, kar je prav); lahko si pomagate tudi z električnim mešalnikom.

Pomembno pri omleti je, da čimbolj bomo napitek mešali, tem bolj bo omleta mehka. V posodo počasi dodajam moko ter vinski kamen, cimet. Vse skupaj še vedno mešam kar nekaj časa, da je masa res penasta.

V ponev dam malo kokosovega olja oz. olja za peko, kamor vlijem pripravljeno maso. Na omleti se bodo začeli delati mehurčki, kar pomeni, da se počasi peče. Omleto pecite res počasi, na srednji temperaturi. Ko je omleta zgoraj že skoraj pečena (to traja cca. 5-7 minut) jo z obračalko obrnem (omleta je zelo mehka zato jo previdno obrnite) in pustim, da se še malo peče. Omleto prestavim na krožnik.

Prilogo iz jabolk pripravim tako, da ga (najprej ga seveda operem) prerežem na pol, ga izkoščičim ter ga narežem na kocke. Če imate domače jabolko, lupljenje ni potrebno.

V posodo dam olje ali kokosovo olje za peko ter na njem popečem narezana jabolka. Z žlico jih malo pomešam. Dodam še malo cimeta ter vanilije v prahu. Jabolka pražim toliko časa, da postanejo malo mehkejša (5-7minut).

K cimetovi omleti odlično paše tudi drugo sadje, jaz velikokrat dodam borovnice (lahko tudi zamrznjene, ki jih pred tem samo odtalim in potresem po omleti) in mleti kokos.

In zajtrk je na mizi, mehka cimetova omleta z jabolki.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Pita s sirom - burek

Iz Jožičine kuhinje je tokrat pridišalo po pravem in sl...

Iz Jožičine kuhinje: Maslene kristalne rožice

Pred vrati so prazniki, december je mesec, ko se družin...

Iz Jožičine kuhinje: Gosenice

Tokrat je Jožica spekla okusne in hrustljave gosenice. ...

Iz Jožičine kuhinje: Okusna in hitra nedeljska sladica

Pokukali smo v Jožičino kuhinjo, kjer tokrat diši po ze...

Iz Jožičine kuhinje: Skutno jabolčni zavitek

Okusen jabolčno skutin zavitek vas bo popolnoma navduši...

Iz Jožičine kuhinje: Hitre kremne rezine

Jožica tokrat predstavlja recept za slastne kremne rezi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2020 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.