KUHALNICA: Mehka cimetova omleta z jabolki

Mehka cimetova omleta z jabolki je primerna za vegane in za vse tiste, ki ne jedo jajc.
Mehka cimetova omleta z jabolki (foto: OblizniPrste.si)
Mehka cimetova omleta z jabolki (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za mehko cimetovo omleto z jabolki
Za 1 omleto oz. 1 osebo:
300 ml rastlinskega napitka
200 ml pirine moke (moko enostavno odmerite v merilniku tekočin, brez tehtanja)
ščepec soli
1 žlička vinskega kamna
pol žličke cimeta
kokosovo olje za peko

Za prilogo iz jabolk:
polovica jabolka
1/3 žličke cimeta
1/3 žličke vanilije v prahu
kokosovo olje

Kako naredim mehko cimetovo omleto z jabolki:
Najprej nalijem ovsen napitek v posodo za mešanje in mu dodam ščep soli. Z metlico za stepanje nekaj časa mešam ovsen napitek. Jaz sem metlico kar med rokami vrtela (napitek se bo spenil, kar je prav); lahko si pomagate tudi z električnim mešalnikom.

Pomembno pri omleti je, da čimbolj bomo napitek mešali, tem bolj bo omleta mehka. V posodo počasi dodajam moko ter vinski kamen, cimet. Vse skupaj še vedno mešam kar nekaj časa, da je masa res penasta.

V ponev dam malo kokosovega olja oz. olja za peko, kamor vlijem pripravljeno maso. Na omleti se bodo začeli delati mehurčki, kar pomeni, da se počasi peče. Omleto pecite res počasi, na srednji temperaturi. Ko je omleta zgoraj že skoraj pečena (to traja cca. 5-7 minut) jo z obračalko obrnem (omleta je zelo mehka zato jo previdno obrnite) in pustim, da se še malo peče. Omleto prestavim na krožnik.

Prilogo iz jabolk pripravim tako, da ga (najprej ga seveda operem) prerežem na pol, ga izkoščičim ter ga narežem na kocke. Če imate domače jabolko, lupljenje ni potrebno.

V posodo dam olje ali kokosovo olje za peko ter na njem popečem narezana jabolka. Z žlico jih malo pomešam. Dodam še malo cimeta ter vanilije v prahu. Jabolka pražim toliko časa, da postanejo malo mehkejša (5-7minut).

K cimetovi omleti odlično paše tudi drugo sadje, jaz velikokrat dodam borovnice (lahko tudi zamrznjene, ki jih pred tem samo odtalim in potresem po omleti) in mleti kokos.

In zajtrk je na mizi, mehka cimetova omleta z jabolki.

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Mešana solata

Iz Jožičine kuhinje prihaja odličen recept za mešano so...

Iz Jožičine kuhinje: Vložene paprike

Iz Jožičine kuhinje prihaja super recept za vložene pap...

Iz Jožičine kuhinje: Bučke v omaki

Sezona bučk je tu. Če jih imate na svojem vrtu, pa še t...

Testenine ne izvirajo iz Italije

Ste vedeli, da testenine ne prihajajo iz Italije? Da to...

Iz Jožičine kuhinje: Riževe kroglice

Ste skuhali preveč riža? Preberite, kako ga lahko koris...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz črnega ribeza

Imate radi črni ribez? Iz njega lahko pripravite odliče...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2019 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.